BOL verslaat VV Winsum in eerste ronde van de nacompetitie

() • 662 weergaven

Klik hier voor de wedstrijd in beeld door Ed Gootjes

Op het fraaie nieuwe kunstgrasveld van onze goede buur DTS Oudkarspel heeft BOL de eerste test goed doorstaan, van wat in de strijd om lijfsbehoud er hopelijk drie worden.
Een enorme regenbui op zaterdagochtend maakte voetballen op het eigen natuurgras in Broek helaas weer onmogelijk. Er moest, met een tegenstander komend uit Groningen en een scheidsrechter uit Maastricht (!), snel worden geschakeld waar de wedstrijd dan wel zou kunnen worden gespeeld. Gelukkig ondervonden we, zoals al enkele keren eerder dit seizoen bij andere verenigingen, ook nu weer veel bereidwilligheid om te helpen. DTS was direct bereid het complex aan ons ter beschikking te stellen, waarvoor onze hartelijke dank!
BOL startte duidelijk beter dan VV Winsum en al heel snel lag de 1-0 in de touwen. Daniël Vos was attent toen na een corner de bal niet goed weg werd gewerkt door de Groninger verdediging, hij kopte de bal in de linkerhoek. Niet veel later kreeg Winsum ook een grote kans. De balvaste spits kreeg een voorzet op maat, maar zijn kopbal was krachteloos en daarmee een eenvoudige prooi voor doelman Romain de Jong.
Daarna was het BOL dat het spel dicteerde en Winsum dat toekeek hoe BOL de bal rondspeelde en elkaar combinerend makkelijk vond. Het volgende doelpunt voor BOL viel ook snel, na ongeveer tien minuten. Timon Plak kon ongehinderd met de bal aan de voet oprukken en besloot met een fraai schot, waarna de bal in de rechterbovenhoek van het doel van Winsum belandde: 2-0.
En nog geen tien minuten later werd het ook 3-0. Daaraan ging een fraaie 1-2 combinatie vooraf tussen Daniël Vos en Lex Duijs, waarbij de laatste Ruben Beentjes weer vond en hij de keeper met een schuiver kansloos liet. BOL zat op rozen en de wedstrijd leek al gespeeld.
De ruime voorsprong maakte dat BOL het wat rustiger aan deed. Winsum profiteerde hier niet van en bleef afwachtend en in een laag tempo voetballen. Niettemin kreeg het in de eerste helft toch enkele mogelijkheden. Na een onnodig weggegeven corner door BOL werd de bal door een aanvaller van Winsum net over gekopt. Vlak voor rust kreeg Winsum een vrije trap, waaruit de bal hard via de buitenkant paal naast werd geknald. Aan de andere kant was er nog een mislukte omhaal van Ruben Beentjes, de bal verdween ruim naast het doel.
Winsum startte de tweede helft feller dan de eerste. De eerste de beste aanval van de Groningers leidde tot een schot en de bal vloog maar net naast het doel. Enkele  minuten later verzuimde Martijn Ton echter de wedstrijd definitief in het voordeel van BOL te beslissen. Vrij voor de keeper gezet, schoot hij de bal hoog over het doel. Na deze mogelijkheden kabbelde de wedstrijd wat voort. BOL kreeg weinig kansen en Winsum eigenlijk ook niet, alhoewel het vaker op de helft van BOL te vinden was dan in de eerste helft. Zo leek BOL de wedstrijd rustig uit te kunnen spelen. Toch kreeg een aanvaller van Winsum een kwartier voor tijd nog een grote kans, hij kon de bal van een meter afstand eenvoudig inschieten, maar joeg die woest over het doel. Even later brak bij een aanval van BOL Timon Plak door, hij omspeelde de keeper, die ver zijn doel uit was gekomen, en zou hebben kunnen scoren, maar werd door de keeper ten val gebracht. Het betekende een rode kaart. Winsum moest de laatste tien minuten verder met tien man. Winsum zwaaide de witte vlag en BOL geloofde het ook wel. De al vroeg verkregen 3-0 voorsprong werd zo tevens de eindstand.
Deze winst betekent dat BOL a.s. woensdag 5 juni op het eigen complex het opneemt tegen WV-HEDW, in de tweede ronde van deze nacompetitie. De aanvangstijd wordt (zeer waarschijnlijk) 19.00 uur, houdt hierover nadere berichtgeving in de gaten.