BOL keert na 1 seizoen in vierde divisie terug naar eerste klasse

• 777 weergaven

Zaterdag 15 juni werd het lot van BOL definitief bezegeld. In Emmeloord was gastheer Flevo Boys duidelijk te sterk voor het Broeker keurkorps. Het elftal waarmee BOL zaterdag startte, was door vier ontbrekende spelers (wegens vakantie en blessures), aanzienlijk gewijzigd. Zo waren er basisplaatsen voor Piet Halman en Tristan Verbeek en was Jack Schoon in de verdediging geposteerd, waar Rik Molenaar en Jeroen Korver ontbraken.
Dat Flevo Boys nog iets te winnen had, namelijk promotie naar de vierde divisie, was van meet af aan duidelijk. BOL had moeite met de snelle aanvallers van de thuisclub en slaagde er nauwelijks in zelf aanvallend gevaar te stichten. Nadat de thuisploeg al enkele keren gevaarlijk door was gekomen, was het na een kwartier spelen wel raak: 1-0. Ogenschijnlijk kwam BOL na die snelle tegentreffer wat beter in de wedstrijd. Maar in de laatste tien minuten voor rust ging het helemaal mis. Drie goals van Flevo Boys betekenden een kansloze 4-0 achterstand bij de rust.
In de tweede helft kwam Tjardo Pols in de ploeg voor Jurre van Lingen. BOL liet aanvallend wat meer van zich zien en kreeg zo waar een paar kansen op een doelpunt. Ook Jort Kos kwam al snel in het veld voor Martijn Ton en Yannick Klaver voor Tristan Verbeek. Een kwartier voor tijd kon BOL dan eindelijk iets terugdoen, toen de gedreven spelende Piet Halman de bal op maat meegaf aan Lex Duijs en hij goed afrondde. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Flevo Boys ook nog wel enkele malen had kunnen scoren, maar deze mogelijkheden verprutste en keeper Romain de Jong dit ook een paar keer voorkwam. Zo werd de eindstand op 4-1 bepaald in het voordeel van Flevo Boys, dat daarmee nog in de race blijft voor een plek in de vierde divisie.
Voor BOL komt er een eind aan het verblijf in die vierde divisie. Ook een eind aan een lang seizoen, dat al op 12 augustus (!) begon met een wedstrijd in de voorronde van de knvb-beker, in en tegen Kloetinge. Het had weinig gescheeld of BOL was de nacompetitie bespaard gebleven en BOL zich direct had kunnen handhaven in de vierde divisie. De nacompetitie heeft te lang geduurd voor BOL, hoewel het knap nog twee rondes wist door te komen. De mentale opdoffer door de nederlaag tegen Olde Veste, is BOL niet meer te boven gekomen.
BOL heeft dit seizoen niettemin laten zien dat, zeker op eigen veld, het alle tegenstanders in de vierde divisie lastig heeft kunnen maken en meer dan dat. Jammer was het dat niet alle thuiswedstrijden op het eigen complex konden worden gespeeld en er noodgedwongen soms moest worden uitgeweken. Het competitieverloop hielp ook niet omdat, door de vele afgelastingen vóór de winterstop, BOL onevenredig veel wedstrijden in de periode daarna heeft moeten spelen (23 in totaal).
Aan het eind van dit seizoen gaat een aantal spelers BOL verlaten. Bas Jonker stopt, na acht jaar bij BOL te hebben gespeeld, met veldvoetballen, hij gaat zich richten op andere sporten. Ruben Beentjes gaat na twee seizoen bij BOL, volgend seizoen voetballen bij Alcmaria Victrix. Jurre van Lingen vertrekt naar Hillegom en Piet Halman heeft besloten na 1 jaar BOL, volgend seizoen zijn heil te zoeken bij Purmersteijn. We wensen de mannen veel succes voor de toekomst.
Naast genoemde spelers zal ook trainer Erwin Tump vertrekken, hij is vier jaar trainer geweest bij BOL. Erwin heeft besloten om het komend jaar wat rustiger aan te doen en het trainerschap tijdelijk neer te leggen. BOL is hem erkentelijk voor zijn inzet en enthousiasme, waarmee hij het trainings- en spelniveau op een hoger plan heeft gebracht, met een ongekende promotie naar de vierde divisie tot gevolg.
Volgend seizoen wacht ons de eerste klasse, die met een aantal ploegen in de regio, leuke derby’s oplevert. Met een nieuwe trainer, enkele jongere spelers die dit jaar ook af en toe al van zich lieten horen, en enkele nieuwe spelers van andere clubs, hopen en vertrouwen we erop dat BOL dan ook weer van zich zal laten horen en zien.
Nu eindelijk tijd voor de zomerstop. De start van het nieuwe seizoen is traditiegetrouw de Langedijker strijd om de Zuurkoolcup, deze editie te houden bij DTS. De eerste ronde is op zaterdag 24 augustus.