BOL door naar de finale van nacompetitie

() • 973 weergaven

Klik hier voor de wedstrijd in beeld door Ed Gootjes

Op eigen veld is BOL er woensdag in geslaagd het Amsterdamse WV-HEDW te verslaan. Voor WV is degradatie naar de eerste klasse het gevolg. BOL kan zaterdag a.s. in de derde ronde, als het weet te winnen, het vierde divisieschap veilig stellen.
Onder leiding van scheidsrechter Drost startten BOL en WV om 19.00 uur op een zonnig en er goed bij liggend A-veld. WV was de eerste 15 minuten de dominerende partij, liet de bal vlot rond gaan en BOL had moeite om WV zich van het lijf te houden. Toch was na bijna tien minuten spelen de eerste echte kans voor BOL, toen Timon Plak na een snelle aanval in kansrijke positie kwam. Helaas raakte hij de bal niet vol en ging deze langs het doel van WV naast.
WV zette veel druk en was gevaarlijk via met name de rechterkant, waar Thimo Schouwink zijn handen vol had aan zijn behendige tegenstrever. Een wat makkelijk gegeven vrije trap voor WV, net buiten de 16 meter van BOL, leidde na een kwartier de 0-1 in. De met gevoel getrapte bal kon vrij worden ingekopt door Jordy Kreeberg van WV, wat leidde tot een vreugde-explosie aan Amsterdamse kant. BOL had weinig tijd nodig om deze tegenvaller te verwerken. Vier minuten later was het al weer gelijk. De keeper van WV verkeek zich op de curve die de bal verkregen had, nadat deze door Jurre van Lingen, op aangeven van Timon Plak, was ingeschoten. De bal plofte net onder de lat, over de vertwijfeld toekijkende keeper, in het doel: 1-1.
Na deze gelijkmaker ontspon zich een spannende strijd, waarin beide ploegen elkaar heel weinig toegaven. WV was eenmaal dreigend, toen een aanvaller van de ploeg de bal listig door de benen van Jeroen Korver tikte en vrij kon uithalen, gelukkig miste zijn schot precisie en vloog de bal naast het doel. Weer Jurre van Lingen testte de keeper van WV met een venijnig schot, dat hij maar met moeite kon verwerken.
BOL had vlak voor rust kunnen scoren, nadat Timon Plak na een mooie aanval Jack Schoon bereikte,  maar hij had net te veel tijd nodig om beslissend af te ronden. Na drie kwartier enerverende strijd ging de rust in met een gelijke stand.
Al snel in de tweede helft pakte BOL de voorsprong. Na een duel aan de linkerkant van het veld werd de bal goed door Bas Jonker opzij gekopt naar Timon Plak, die van zeker 25 meter afstand de gelegenheid kreeg op doel te schieten. De keeper kon de bal wel raken, maar niet keren en zo kwam BOL na tien minuten spelen op een 2-1 voorsprong.
Alle hens aan dek voor WV bij deze opgelopen achterstand. Al snel kwam technicus Azzouz in het veld, gevreesd om zijn trucs en zijn traptechniek. Maar wat WV ook probeerde, steeds vond BOL een antwoord en veel kansen kreeg WV niet. BOL kreeg meer moeite om de bal langer in de ploeg te houden en kwam zo voortdurend onder druk te staan. Maar het zij gezegd, de verdediging van BOL was weer zo gesloten als het Zwitserse bankgeheim. Meer en meer streden de Amsterdammers met de moed der wanhoop en gaf zo BOL noodgedwongen ook ruimte voor de counter. Tien minuten voor tijd viel de beslissing. Weer was het Timon Plak die, nu aan de rechterkant van het veld, werd gevonden en in schietpositie voor het doel van WV kwam. Zijn schot kon half worden gekeerd door de keeper, maar via de doelman belandde de bal bij de meegekomen Ruben Beentjes, voor wie het een koud kunstje was de bal in het verlaten doel te schuiven: 3-1.
Daarmee was het ogenschijnlijk beslist, hoewel WV de laatste weken had laten zien uit verloren positie nog terug te kunnen komen. De beste kans voor een aansluitingstreffer kwam nog na een gegeven indirecte vrije trap in de 16, ontstaan door een fout van Romain de Jong. Ook nu werd er goed verdedigd en de hard ingeschoten bal vloog via de BOL-muur over het doel.
WV moest zich overgeven en na nog enkele minuten tijd te hebben bijgeteld, floot de scheidsrechter de wedstrijd af. BOL werd beloond met een luid applaus van het in grote aantallen opgekomen thuispubliek.
Zaterdag wacht de “finale” op neutraal terrein. Tegenstander wordt dan Olde Veste uit Steenwijk.
Natuurlijk zullen veel supporters BOL dan komen steunen. Donderdag wordt bekend waar die wedstrijd zal worden gespeeld.