BOL pakt laatste strohalm en wint van HBC

• 397 weergaven

In een spannende wedstrijd waarbij BOL driekwart van de wedstrijd de overhand had, werd het in de slotfase nog spannend. Dat was in wezen de schuld van de thuisclub omdat men weigerde de bij rust verkregen voorsprong van 3-0 verder uit te bouwen. HBC begon meteen al met aanvallend voetbal, maar het is al meer gebeurd dat BOL de storm over zich heen liet komen. Langzamerhand nam BOL het initiatief over en zette de tegenstander vast. Goed opgezette aanvallen van de thuisclub kregen nog geen afronding. Toch werd het 1-0 voor de thuisclub toen Ruben Beentjes een goed opgezette aanval prima afwerkte. De bezoekers waren danig verrast. Gelet op hun overwicht in de wedstrijd in Heemstede nam men het allemaal nogal gemakkelijk op. BOL werd steeds gretiger en Jort Voorham van HBC kreeg zelfs rood van scheidsrechter Brinkman uit Drachten nadat Daniël Vos, alleen op de doelman af gaande, onderuitgehaald werd. Uiteraard veel protesten, te meer omdat HBC al zeker is van nacompetitie  en deze speler zeker een wedstrijd zal moeten missen.
Je kunt je afvragen of het een voordeel is voor de tegenstander, want het tiental van HBC zette een tandje bij. Dat was vooral te merken in het laatste kwartier van de wedstrijd toen men alles op alles zette. Toch kwam BOL op 2-0 door een vrije schuiver van weer Ruben Beentjes. Nog was de lol niet op want Timon Plak scoorde uit een moeilijke hoek de 3-0, waarbij de doelman totaal verrast werd. Na de rust dacht BOL met een veilige marge de wedstrijd rustig uit te spelen, maar men vroeg om problemen door een aantal opgelegde kansen niet te benutten. Voor open doel stond men niet op scherp. HBC richtte zich op en was vooral het laatste kwartier zeer gevaarlijk. Dan moet men de rust houden en dat werd moeilijk voor de thuisclub. Niet voor niets heeft HBC in Arno Dijkstra een spits die dit seizoen behoorlijk op schot is. Hij scoorde 27 maal en dat is maar 10 doelpunten minder dan de hele BOL-productie. In de laatste minuten ontbrak de scherpte bij BOL en het was in de 87e minuut dat de genoemde Dijkstra voor de 3-1 zorgde en toen Nick de Graaf in blessuretijd de 3-2 scoorde, werd het billenknijpen. Ondanks weinig wissels telde de scheidsrechter 7 minuten blessuretijd bij. De stand bleef 3-2 voor BOL.
Na afloop kwamen alle technische middelen tevoorschijn om de resultaten bij de andere clubs te bekijken. Het resultaat is dat BOL in ieder geval in de nacompetitie komt en zelfs, als alles meezit, veilig kan komen te staan. BOL heeft nu 33 punten en wie had dat in deze klasse voor een debutant gedacht. WVHEDW en ARC strijden nog om degradatie te voorkomen. Bovenin laat Huizen het toch wel liggen door 5 punten te morsen en moet het zaterdag naar Ajax, een wedstrijd waarin het kampioenschap wordt beslist.
Het kan allemaal gebeuren.

Cees Koedijk