BOL is onmachtig in Purmerend en moet de nacompetitie in

() • 413 weergaven

Klik hier voor de wedstrijd in beeld door Ed Gootjes

BOL is zaterdag in de uitwedstrijd tegen Purmersteijn vrij kansloos onderuit gegaan. Het werd een 3-0 nederlaag en bij verlies, zo wist BOL van tevoren al, was het zeker dat het dan tot de nacompetitie veroordeeld zou zijn. In die nacompetitie moet worden uitgemaakt of BOL ook volgend seizoen nog in de vierde divisie uit zal komen. 
In de eerste helft werd al snel duidelijk dat BOL een moeilijke avond (de wedstrijd startte om 18.00 uur) zou krijgen tegen het vaardige Purmersteijn. Al in de eerste tien minuten behoedde keeper Romain de Jong met twee goede reddingen zijn ploeg voor een vroege achterstand. Daarna herstelde BOL zich enigszins, maar veel kansen kreeg BOL niet, mede door zeer onzorgvuldige passing en veel onnodig balverlies. Halverwege de eerste helft leidde een snelle aanval van de thuisploeg over de rechterkant van het veld alsnog tot de 1-0, waarbij de verdediging van BOL te veel ruimte weggaf. Deze stand bleef tot de rust gehandhaafd.
In de tweede helft kwam de van schorsingen en vakantie teruggekeerde Jack Schoon in de ploeg voor Martijn Ton. Verwacht werd dat BOL alles op alles zou zetten om de wedstrijd nog ten goede te doen keren. Dat probeerde de ploeg ook wel, maar heel veel kansen werden er niet gecreëerd. Bovendien bleef Purmersteijn in de tegenstoot gevaarlijk, met name via de ongrijpbare nummer 16. Toen na een kwartier te hebben gespeeld ook de tweede treffer voor Purmersteijn viel, werd de opdracht voor BOL nog lastiger. Trainer Erwin Tump bracht Rik Molenaar in, hij kwam voor Thimo Schouwink in de ploeg. Rik werd voorin geposteerd en verdedigend ging BOL 1-op-1 spelen. Het leidde wel tot wat meer gevaar voor het doel van Purmersteijn. Eenmaal claimde BOL een penalty, nadat uit een schot de bal door een speler van Purmersteijn met de hand zou zijn gekeerd, maar de scheidsrechter wilde van niets weten. Ook via corners trachtte BOL gevaar te stichten en na zo’n corner werd de bal nog net van de lijn uitverdedigd door een speler van de thuisploeg. Purmersteijn kreeg echter ook kansen de voorsprong uit te breiden en was er met een bal die via onderkant lat het doel weer uitsprong, al dicht bij. Tien minuten voor tijd viel de 3-0 alsnog, na een fraaie solo van een speler die net was ingevallen bij Purmersteijn. BOL was geknakt en wist zeker dat het toch al zo lange seizoen nog een ongewenst staartje zou gaan krijgen. Dat de score niet nog erger werd, was naast goed keeperswerk van Romain de Jong, ook te danken aan onzorgvuldigheid van de aanvallers van Purmersteijn. Einduitslag 3-0 voor Purmersteijn, een uitslag waar niets op af te dingen viel.
BOL speelt komende zaterdag voor de nacompetitie een thuiswedstrijd tegen de laagst genoteerde periodekampioen van de eerste klasse J, dat is Winsum uit Groningen.Weet BOL die wedstrijd te winnen, dan speelt het woensdag 5 juni weer thuis. Bij eventuele winst dan volgt zaterdag 8 juni de finale, die op neutraal terrein wordt gespeeld. Een lastige opgave, maar niet onmogelijk.
Kom zaterdag as. BOL steunen voor de eerste horde van (hopelijk) drie. Aanvang van de wedstrijd is om 14.30 uur.