BOL in de tweede helft naar ruime nederlaag gespeeld

• 183 weergaven

Zaterdag heeft BOL de uitwedstrijd tegen Ter Leede uit Sassenheim met ruime cijfers verloren: 3-0. Die score kwam geheel in de tweede helft tot stand, toen BOL door de ondergrens zakte en geen verweer had tegen het feller spelende Ter Leede.
Gedurende de eerste helft was er sprake van een gelijkopgaande wedstrijd. De eerste echte kans was voor BOL. Ruben Beentjes werd na een dieptepass vrijgespeeld en leek te kunnen scoren, maar zou net buitenspel hebben gestaan en werd afgefloten. Ter Leede was een paar keer dreigend voor het doel van BOL, met onder andere een kopbal die net over het doel ging. Ook kreeg de thuisploeg een aantal corners, maar die leidden tot niets. Een grote kans was er voor BOL, toen Martijn Ton de bal van een verdediger van Ter Leede zo maar in zijn voeten geschoven kreeg. Hij deed te weinig met deze mogelijkheid door de bal krachteloos en recht op de keeper van Ter Leede te schieten, die simpel kon redden. Ruben Beentjes was in de eerste helft op links een aantal keer lastig voor zijn opponenten, maar kon zijn acties meestal net niet van een goed vervolg voorzien. Ter Leede trachtte met diep gespeelde ballen de verdediging van BOL te verrassen. Die stond echter goed, ook zonder de nog geblesseerde Jeroen Korver. En sluitpost Romain de Jong keepte weer attent en greep telkens goed in, voordat de behendige voorwaartsen van Ter Leede gevaarlijk konden worden. De laatste kansrijke aanval voor de rust was voor BOL. Na een snelle uitbraak over links werd de mee opgerukte en vrijstaande Daniël Vos aan de rechterkant van het veld gevonden. Hij kapte de bal naar binnen en schoot diagonaal in. De keeper van Ter Leede was kansloos, maar een verdediger kon ternauwernood de bal nog over het doel werken, daarmee een zeker doelpunt voorkomend. Zo eindigde de eerste helft doelpuntloos.
Helaas voor BOL kreeg de tweede helft een geheel ander aanzien. BOL leek al veel energie te hebben verbruikt en kreeg steeds meer moeite de aanvallers van Ter Leede van zich af te houden. De druk op middenveld en verdediging van BOL werd groter. BOL slaagde er niet in de bal langdurig in bezit te houden en werd in de passing slordiger. Dat moest wel tot problemen leiden en die kwamen er dan ook snel. Met nog geen kwartier te hebben gespeeld, kon BOL in de eigen zestien meter de bal niet wegwerken en werd de bal (in tweede instantie) in het doel gewerkt door een aanvaller van Ter Leede: 1-0. BOL moest door de achterstand wel proberen wat te forceren. Er werd gewisseld, Piet Halman verliet het strijdperk voor Bas Jonker. Helaas kreeg BOL in de drang meer de aanval te zoeken, al snel het deksel op de neus. Een aanval van BOL werd onderbroken en de snelle centrumspits van Ter Leede werd gevonden die, vrij voor het doel gekomen, keeper Romain de Jong geen kans gaf: 2-0. De kansen voor BOL om het tij te keren werden daarmee nog kleiner. BOL probeerde het wel, maar het trof niet dat veel spelers hun gebruikelijke niveau vandaag niet haalden. Met nieuwe wissels probeerde de technische staf van BOL de wedstrijd nog van een andere wending te voorzien. Yannick Klaver en Tristan Verbeek werden ingebracht voor Martijn Ton en Ruben Beentjes. Het spelbeeld veranderde echter niet meer. Integendeel, Ter Leede kreeg meer mogelijkheden de score uit te breiden en was daar o.a. met een hard schot, waarbij de bal op de paal belandde, dichtbij. De 3-0 viel met nog een minuut of acht te spelen uiteindelijk toch. Daarmee was de einduitslag bepaald, want na nog enkele minuten extra speeltijd te hebben meegeteld, floot de goed leidende scheidsrechter van Dijk de wedstrijd af. Met deze nederlaag en de resultaten van de concurrentie worden de vooruitzichten van BOL om zich te handhaven, lastiger. Alles is echter nog mogelijk, van directe handhaving tot rechtstreekse degradatie. Komende zaterdag zal er, om dat laatste te voorkomen, gewonnen moeten worden van HBC in de laatste thuiswedstrijd van de competitie. Aanvangstijd dit keer: 17.00 uur.