BOL wint van Ter Leede

• 469 weergaven

Op het complex van Con Zelo in Waarland heeft BOL dinsdag het inhaalduel tegen Ter Leede uit Sassenheim gewonnen met 2-1. De wedstrijd stond onder leiding van de jonge scheidsrechter Marouan Achammachi uit Damwoude en zijn assistenten Chris Hoogland en Andrew Habib.
De schuin over het veld waaiende stormachtige wind maakte goed voetbal lastig. BOL startte niettemin goed en probeerde fris voetballend en combinerend het doel van Ter Leede te zoeken. Ter Leede had duidelijk moeite met de felheid waarmee het werd bestreden. Een vrije trap voor BOL van ruim buiten de 16 meter werd door Jurre van Lingen op doel geknald en de keeper van Ter Leede had er alle moeite mee. Na twintig minuten gespeeld te hebben, was er opnieuw een vrije trap voor BOL, weer genomen door Jurre van Lingen. De keeper van Ter Leede beoordeelde de bal verkeerd, dacht dat deze (voor hem) rechts van zijn doel zou gaan, maar glipte juist net binnen: 1-0 voor BOL. BOL ging gesteund door deze opsteker door met goed voetballen. Tien minuten later was er een mooie snelle aanval en werd de bal door Lex Duijs laag voorgegeven voor het doel van Ter Leede. Martijn Ton en Bas Jonker stonden beiden klaar om de bal binnen te werken, uiteindelijk was het Bas die de bal binnen schoot: 2-0. Een ongekende weelde voor BOL!
Het laatste deel van de eerste helft kreeg Ter Leede wat meer grip op het spel. Het heeft een aantal technisch vaardige voetballers en de bal ging makkelijker rond. Eenmaal moest keeper Romain de Jong optreden toen hij een van dichtbij ingeschoten bal goed kon pareren. BOL kwam minder onder de druk van Ter Leede uit, maar verdedigde zeer goed, zodat het zonder tegendoelpunten kon gaan rusten met een comfortabele 2-0 voorsprong.
In de tweede helft moest Ter Leede komen en BOL kon afwachten. Ter Leede had wel veel balbezit, maar kon de verdediging van BOL nauwelijks verontrusten. Het moest bovendien beducht zijn voor de counters van BOL. Een daarvan na bijna een kwartier te hebben gespeeld, leidde bijna tot de 3-0. Na een prachtige aanval over diverse schijven, kreeg Ruben Beentjes een grote schietkans. De BOL-aanhang telde zijn poging al, maar de keeper van Ter Leede kon nog redden. Twintig minuten voor tijd moest Erwin Tump zowel Bas Jonker als Timon Plak wisselen die allebei, na blessures, weer vanaf het begin hadden meegedaan en nog geen hele wedstrijd aankonden. Voor hen kwamen twee “youngsters” in de ploeg, Jort Kos en Yannick Klaver, waarmee Yannick zijn debuut maakte in BOL 1. BOL kwam meer onder druk te staan, maar hield dankzij voortreffelijk verdedigend werk van de laatste linie stand. Ook Martijn Ton ruimde tien minuten voor tijd het veld, voor hem kwam Tjardo Pols. De tijd tikte weg in het voordeel van BOL. Vlak voordat de officiële speeltijd was verstreken, scoorde Ter Leede toch, toen de bal niet uit de 16 meter van BOL kon worden weggewerkt, werd deze alsnog ingeschoten. Met ook nog een flink aantal minuten extra tijd die bij werden geteld, werd het toch weer benauwd voor BOL. Maar wat Ter Leede ook probeerde, het kon geen echte kansen meer creëren. Mooi voetbal was er al lang niet meer te bewonderen, BOL had maar een belang: de bal wegwerken van de eigen helft. Ook Martijn Witte kwam in de extra tijd nog in de ploeg voor Ruben Beentjes, waarmee BOL een wel erg jong elftal kreeg. Na acht tergend spannende minuten te hebben bijgeteld, floot scheidsrechter Achammachi eindelijk af en kon BOL drie welkome winstpunten gaan vieren. Het collectief sterke BOL had een technisch vaardige tegenstander weten af te troeven. Een opsteker voor de komende wedstrijden, waarvan zaterdag a.s. de eerste in Hoogland plaatsvindt, om 18.00 uur. Komt de jongens daar ook weer steunen!