BOL toont met 9 man veerkracht en haalt in slotfase nog een punt

() • 314 weergaven

Voor de wedstrijd in beeld door Ed Gootjes, klik hier

BOL is er zaterdag tegen hekkensluiter Alphense Boys door eigen toedoen niet in geslaagd de broodnodige drie winstpunten binnen te halen. Niettemin poetste BOL in de slotfase, ondanks dat het toen met twee man minder speelde, een 2-1 achterstand weg en haalde nog een punt: 2-2.
Op een aan de zijkanten nog drassig en daardoor zwaar te bespelen A-veld bakten zowel BOL als tegenstander Alphense Boys er in de eerste helft weinig van. Verdedigend gaf BOL weinig weg, maar in de opbouw was de thuisploeg zeer slordig. Daarom was er lang nauwelijks gevaar voor het doel van Alphense Boys te noteren. Jack Schoon kreeg net buiten de meter uit een vrije trap een keer een goede gelegenheid, maar hij schoot de bal ruim over. Daniël Vos toonde een paar keer met rushes aan goed in de wedstrijd te zitten, maar was in zijn vervolg slordig. Alphense Boys kreeg, voor de rust met de wind in de rug spelend, meerdere corners te nemen. Maar uit geen enkele daarvan ontstond een echte kans, hoewel de ploeg genoeg lange spelers had om in de lucht gevaar te stichten. Eenmaal werd uit een corner de bal ingekopt, maar ruim over het doel van BOL. Vlak voor rust was er eindelijk een goed lopende aanval van BOL en was er een kansje, maar de keeper van Alphen de schotpoging neutraliseren. Zo dacht een ieder dat de rust doelpuntloos zou ontbreken, maar in de extra tijd van de eerste helft leidde geklungel in de verdediging van BOL toch tot een doelpunt. Romain de Jong nam een teruggespeelde bal niet goed aan, wilde die vervolgens naar een medespeler passen, maar deed dat in de voeten van een tegenstander, die zo een reuzekans kreeg. In eerste instantie leek de bal nog met kunst- en vliegwerk te kunnen worden gekeerd, maar die kwam bij een andere speler van Alphen terecht. Hij lobde de bal vervolgens knap over de BOL-verdedigers in het lege doel van BOL. Bijna direct daarna was het rust en moest BOL katerig de kleedkamer opzoeken door dit weggegeven tegendoelpunt.
Met de wind mee spelend nam BOL in de tweede helft direct het initiatief. Het spel toonde wat minder slordig dan voor de rust. Grote kansen kon BOL maar moeizaam creëren, ook omdat de verdedigers van Alphen meestal de baas waren in de duels met de aanvallers van BOL. Zo verliep de tweede helft in eerste instantie zonder veel ophef, waarbij BOL wel langzaamaan sterker werd. Alphen, dat in de eerste helft veel energie had gestoken in het vroeg druk zetten op de verdediging van BOL, leek zijn kruit daarmee verschoten te hebben en probeerde waar het kon, het spel te traineren. Aanvallend lieten de Alphenaren nog minder zien dan voor de rust. Halverwege de tweede helft wisselde trainer Erwin Tump verdediger Rik Molenaar (licht geblesseerd geraakt) voor Bas Jonker die, na weken geblesseerd langs de kant gestaan te hebben, zijn rentree maakte. Met hem kreeg BOL er een aanspeelpunt bij in de aanval en dat leidde tot meer dreiging. Voorzet na voorzet, met name over links, werd voor het doel van Alphen geslingerd. Een corner voor BOL aan de linkerkant halverwege de tweede helft, leidde het verdiende doelpunt voor BOL in en ook een tumultueuze slotfase. Ruben Beentjes nam de corner en verzond een indraaiende bal, die net voorbij het doel van Alphen bij de tweede paal terug werd gekopt door Bas Jonker en voor de voeten kwam van Jeroen Korver. Hij aarzelde niet en knalde de bal van dichtbij hard in het net: 1-1. Helaas ontstond in de haast om de bal uit het net van het doel te halen een opstootje, waarbij Jack Schoon door scheidsrechter Drost een rode kaart voorgehouden kreeg en een speler van Alphen geel. BOL moest met tien man verder en leek zo toch weer in het nadeel. Inmiddels was ook Timon Plak, ook geblesseerd geweest, in de ploeg gekomen voor Martijn Ton. Ook met tien man trachtte BOL de druk op Alphen te houden. Een counter van Alphen zorgde echter voor een doelpunt aan de andere kant. Een aanval over de linkerkant leidde tot een voorzet, waarbij een aanvaller van Alphen de bal koppend verlengde en deze in de verste hoek van het doel belandde. Toen niet veel later ook Mike Molenaar van het veld moest met een rode kaart wegens het maken van een overtreding op een aanvaller van Alphen, die daarmee een directe scoringskans zou zijn onthouden, leek het (nadelige) pleit beslecht voor BOL. Maar met de komst van Timon Plak werd BOL in balbezit toch gevaarlijk. Een eerste aanval kon door Ruben Beentjes net niet doeltreffend worden besloten. Nadat kort daarna Alphen een grote kans miste de wedstrijd te beslissen, zette BOL een nieuwe aanval op. Timon Plak gaf de bal goed mee op de mee opgekomen Thimo Schouwink, die de linkerkant van de 16 meter insneed en met een zuivere schuiver in de rechterhoek de keeper van Alphen kansloos liet, tot grote vreugde van BOL en aanhang. Inmiddels in de extra tijd beland, dacht BOL zelfs nog aan meer. Timon Plak liet een fraaie rush zien, maar werd uit balans gebracht door een lichte duwfout van een verdediger van Alphen. Scheidsrechter Drost toonde Timon ten onrechte geel wegens onsportief spel (hij zou zich opzettelijk hebben laten vallen). Alphen wist aanvallend geen raad met de royale overtalsituatie die het een kwartier tot twintig minuten had. Het toonde daarmee aan dat BOL, als het met elf man had kunnen blijven spelen, waarschijnlijk de wedstrijd zou hebben gewonnen. Nu bleef het bij een 2-2 stand, waarmee uiteindelijk BOL het meest tevreden kon zijn.
Komende week wachten BOL twee wedstrijden. Dinsdag a.s. speelt BOL op het complex van Con Zelo in Waarland de inhaalwedstrijd tegen Ter Leede, aanvang 20.00 uur. De zaterdag daarop speelt BOL uit in en tegen Hoogland. Aanvang dan om 18.00 uur.