BOL speelt opnieuw gelijk tegen Swift

• 221 weergaven

Zaterdag heeft BOL in Amsterdam, net als in de thuiswedstrijd eerder dit seizoen, gelijkgespeeld tegen AVV Swift: 1-1. Daarmee mocht BOL, over de hele wedstrijd gezien, niet ontevreden zijn, want met name in de tweede helft was Swift sterker en verzuimde de Amsterdammers om het verschil te maken.
Op het fraaie Sportpark Olympiaplein in Oud-Zuid, naar verluidt het duurste stukje openbare grond van Amsterdam en aangelegd ter voorbereiding op de Olympische spelen van 1928 in Amsterdam, moest BOL aantreden zonder de geblesseerde spelmaker Timon Plak en ook nog zonder Bas Jonker, die al langer geblesseerd is. Wat dit seizoen al vaker het geval was, overkwam BOL ook nu: een snel tegendoelpunt. Na vier minuten viel de treffer al en wel op heel ongelukkige wijze. Romain de Jong ving de bal na een voorzet door zich uit te strekken klemvast op, stapte om onduidelijke reden daarna enkele passen terug, waardoor hij met bal-en-al in zijn doel belandde en een eigen doelpunt veroorzaakte: 1-0 voor Swift.Deze tegenvaller leidde niet tot paniek en snel probeerde BOL iets terug te doen. Na een kwartier spelen leek dit te lukken, toen na een vrije trap voor BOL de bal in werd gekopt en over de lijn leek, alvorens die alsnog werd weggewerkt door de Swift-verdediging. De assistent hield zijn vlag echter naar beneden, zeer ten onrechte volgens de aanhang van BOL (en ook enkele Swift-aanhangers waren van mening dat de bal achter de lijn was). Gelukkig viel de gelijkmaker snel daarna. Een vlot lopende aanval over de rechterkant van BOL bracht Jurre van Lingen in kansrijke positie voor het doel van Swift. In plaats van zelf uit te halen, koos hij ervoor om de bal breed te leggen op de mee opgekomen Tom de Groot, die er nog beter voor stond. Hij had geen moeite de bal in een bijna verlaten doel te schuiven: 1-1. Kort na deze gelijkmaker kreeg BOL via Jurre van Lingen nog een grote kans. De buitenspelval van Swift was te laat en Jurre kon na een diep gespeelde bal alleen doorgaan naar het doel van Swift. Zijn schot was niet moeilijk genoeg voor de keeper, die de bal nog kon keren.Swift was ook af en toe gevaarlijk. Eenmaal, na simpel balverlies in de BOL-verdediging, leek dit tot een doelpunt te leiden. Een aanvaller van de thuisploeg schoot de bal in kansrijke positie naast. Zo eindigde een gelijk opgaande eerste helft met een 1-1 stand.In de tweede helft toonde Swift meer initiatief en BOL kreeg het lastiger. Aanvallend kon BOL moeilijk een vuist maken tegen de robuust ingrijpende verdedigers van Swift. Swift trachtte met tempoversnellingen van achteruit de defensie van BOL te doorklieven. In eerste instantie lukte dat niet erg, maar langzamerhand werd Swift gevaarlijker en werd het drukker voor het doel van Romain de Jong, die enkele malen reddend moest optreden. Zijn mooiste redding was ongeveer tien minuten voor tijd, toen hij een van dichtbij gekopte bal nog toucheerde en de bal via de onderkant van de lat het doel weer uitging. Zo leek de wedstrijd in evenwicht te blijven, maar in de extra tijd waren beide ploegen toch dicht bij een beslissend doelpunt. De eerste van die twee was voor BOL, Na een snelle uitbraak kwam de bal op de rand van de 16 meter bij Jurre van Lingen, die de kans kreeg de bal door het net heen te knallen, maar ook nu wist de keeper van Swift zijn niet al te moeilijke inzet tegen te houden. In zo’n beetje de allerlaatste minuut verprutste Swift een grote kans, toen van heel dicht bij het doel van BOL een aanvaller er toch niet in slaagde de bal in het doel te werken. Opluchting bij BOL en -aanhang en hilariteit en ontzetting bij Swift en hun spaarzaam opgekomen Amsterdamse supporters waren het gevolg. Snel daarna floot de vandaag op dit niveau debuterende en goed leidende scheidsrechter Hoffmann uit Haaksbergen de wedstrijd af. BOL kon en moest tevreden zijn met dit punt. In het Paasweekend moet BOL een dubbel (inhaal)programma afwerken, het speelt dan twee maal thuis. Zaterdag tegen ARC en Paasmaandag tegen Ter Leede. Beide wedstrijden beginnen om 14.30 uur. U hoeft zich dit komende weekeinde dus niet te vervelen!