BOL bezorgt kampioenskandidaat Huizen een moeilijke middag

() • 354 weergaven

Klik hier voor de wedstrijd in beeld, mogelijk gemaakt door Ed Gootjes

Na de kansloze doordeweekse nederlaag voor de beker tegen Hollandia, was de vraag hoe BOL het zaterdag zou doen tegen de huidige nummer twee van de ranglijst, sv Huizen. Uit was tegen de ploeg uit Het Gooi een ruime nederlaag (4-0) geleden. De verwachting was dat BOL op eigen veld een taaier tegenstander zou kunnen zijn. En die verwachting kwam uit. Huizen had alle moeite om de equipe van trainer Erwin Tump zich van het lijf te houden en mocht vooral zijn doelman dankbaar zijn dat het nog met een punt de terugreis per bus kon aanvaarden: 0-0.
Onder leiding van scheidsrechter Kuijntjes (uit Wijk en Aalburg) ontspon zich na het eerste fluitsignaal direct een fel duel. BOL toonde daarbij aanvallend het meeste initiatief en kwam al snel een paar keer gevaarlijk door. Uit een afstandsschot van Thimo Schouwink vloog de bal net over het doel en ook Jurre van Lingen testte de doelman van Huizen, zijn inzet was niet al te moeilijk om de doelwachter in problemen te brengen. Huizen trachtte met name via diep gespeelde ballen van achteruit naar de vleugels gevaar te stichten. Dat lukte maar spaarzaam, de verdediging van BOL stond als een huis en dat bleef de hele wedstrijd het geval. En als er dan eens een bal doorkwam, was daar altijd keeper Romain de Jong die attent was en telkens tijdig ingreep. Zo had BOL optisch het overwicht en het beste van het spel. Een nieuwe pegel van weer Thimo Schouwink vormde een nog grotere uitdaging voor de keeper van Huizen, maar ook die kon hij aan. Anderzijds was er een kans voor een aanvaller van Huizen, die na een voorzet van de linkerkant vrij leek te kunnen inkoppen, maar net niet goed bij de bal kon.
De mooiste aanval van de eerste helft was voor rekening van BOL. Een voorzet vanaf de linkerkant van Thimo Schouwink belandde bij de tweede paal, waar Daniël Vos vallend inkopte. Een zeker doelpunt leek het, maar opnieuw was het de Huizen-keeper die zijn ploeg redde en met een geweldige reflex BOL van scoren afhield. Dat het tot de rust 0-0 bleef, was vooral zijn verdienste.
Gedurende de tweede helft had BOL wat meer moeite om Huizen terug te dringen. Het spel werd gelijkwaardiger, maar ook rommeliger. Over en weer werd veel balverlies geleden en er waren nog maar weinig goed lopende aanvallen te noteren. Niettemin vergoedden spanning en de inzet van beide ploegen veel. Doelrijpe kansen waren er nauwelijks. De beste voor BOL was voor Piet Halman, die op rechts vrij werd gespeeld en alleen kon doorgaan op het doel van Huizen. Hij moest daarbij iets te veel naar rechts uitwijken en schoot de bal net naast de verste paal. Het gevaar van Huizen moest met name komen uit corners, maar die leidden meestal tot niets. Eenmaal was er na een corner een inzet van net buiten de 16 meter waarbij de bal over het doel van BOL werd geschoten.
De scheidsrechter liet heel veel duels doorgaan, ook toen Thimo Schouwink tot in de 16 meter van Huizen was doorgedrongen en van twee kanten fel werd geattaqueerd. Waar BOL even dacht aan een penalty, liet de scheidsrechter doorspelen en hij toonde zich met dat besluit in ieder geval consequent, bij eerdere soortgelijke duels onthield hij zich ook van een fluitsignaal. Omdat de wedstrijd over het algemeen sportief verliep, ontspoorde die gelukkig nooit en hoefden er dan ook geen kaarten te worden getoond.
Zo eindigde de wedstrijd met dezelfde stand als waarmee die was begonnen: 0-0. Voor Huizen wellicht een tegenvaller uit oogpunt van de kampioensaspiraties die het koestert. Gezien het wedstrijdverloop mocht het met een punt niettemin tevreden zijn. BOL was wellicht de morele winnaar te noemen, omdat de Broekers weer lieten zien maar voor weinig ploegen in de vierde divisie onder te hoeven doen, ook niet voor de hoger genoteerden.
Dat biedt dan weer moed voor de komende belangrijke wedstrijden. Zaterdag 23 maart  speelt BOL in Amsterdam tegen Swift. Aanvang om 14.30 uur.