BOL verliest belangrijke wedstrijd tegen SJC

() • 397 weergaven

Klik hier voor de wedstrijd in beeld, met dank aan Ed Gootjes

Vanwege de slechte terreincondities op het eigen complex was BOL zaterdag uitgeweken naar dat van LSVV voor de thuiswedstrijd tegen SJC uit Noordwijk. Het lag zeker niet aan de gastvrije ontvangst en het fraaie kunstgrasveld van onze buren uit Zuid-Scharwoude, maar vooral door een gebrek aan doeltreffendheid dat BOL na afloop met lege handen stond: 1-2 verlies. Veel supporters uit Langedijk en ook de nodige uit Noordwijk hadden op de overdekte zittribune een (droge) plek gevonden om de wedstrijd in de voortdurend vallende regen te aanschouwen. SJC heeft een fysiek sterke ploeg en probeert bij voorkeur op eigen helft het spel van de tegenstander te onderbreken, om in de omschakeling snel de vleugels met lange halen aan het werk te zetten. Zo ook zaterdag, maar BOL was op zijn hoede en hield veel mensen achter de bal om niet in de val te lopen, waarin het in de eerdere wedstrijd in Noordwijk wel terecht was gekomen. Zo was het eerste deel van de eerste helft van beide kanten afwachtend. Bekend was dat SJC ook via dode spelmomenten gevaarlijk kan zijn en dat bleek al na tien minuten spelen, toen uit een corner van SJC de bal werd ingeschoten, maar gelukkig via het houtwerk uit het doel van keeper Romain de Jong bleef. Een volgend dood spelmoment leidde het eerste doelpunt van SJC in. Na ongeveer een half uur spelen kreeg SJC een makkelijk gegeven vrije trap op de helft van BOL. De bal werd hoog in de 16 meter van BOL gespeeld en met een krachtige kopstoot door de spits van SJC in de rechterbovenhoek gekopt. Gezien het vrij vlakke spelbeeld tot dan toe kwam het doelpunt tamelijk onverwacht. Voor BOL was het een teken de schroom van zich af te gooien en er kwamen direct kansen. Uit enkele corners was BOL al dicht bij een doelpunt en uit een schot van Daniël Vos belandde de bal net links van het doel. Maar na een voorzet van Ruben Beentjes scoorde BOL snel daarna de gelijkmaker, het was Jeroen Korver die de bal met het hoofd in het doel van SJC knikte. Na dit doelpunt kreeg BOL kansen op meer. Timon Plak werd mooi vrijgespeeld, maar kon met zijn rechterbeen net niet genoeg precisie in zijn schot leggen. Vlak voor rust weer een mooie aanval van BOL waaruit Rik Molenaar van dichtbij de ideale kans kreeg zijn ploeg op voorsprong te schieten, maar helaas schoot hij de bal net over het doel van SJC. Ruststand 1-1.
Meteen na de rust ging BOL door met waar het gebleven was. Direct was er na een corner al een grote kans, twee spelers misten de bal die voor het inkoppen leek. Even later leek Timon Plak, die werd aangespeeld in de 16 meter, de bal in het doel van SJC te kunnen lopen, maar door een ongelukkige balaanname belandde de bal net naast het doel. Scoren deed Timon wat later wel, nadat hij diep was gestuurd en de keeper van SJC verschalkte met een stiftje. Helaas had de assistent buitenspel genoteerd en ging de treffer niet door.
Uit weer een corner van BOL werd de bal ingeschoten, maar door een verdediger van SJC nog net voor de lijn met het hoofd gekeerd. SJC bleef zo in de wedstrijd, waar BOL eigenlijk al op een voorsprong van een of meer doelpunten had kunnen staan. Halverwege de tweede helft kreeg SJC weer meer grip op de wedstrijd, zonder echt gevaarlijk te worden voor het doel van BOL. Bij BOL verdween de nauwkeurigheid in het spel en begon bij sommige spelers ook de vermoeidheid een rol te spelen. De voor de geschorste Jack Schoon en goed spelende Jort Kos werd vervangen door Martijn Ton, die na lang blessureleed eindelijk weer mee kon doen. Omdat echt grote kansen uitbleven, leek het dat de wedstrijd op een gelijkspel zou uitdraaien. Dat liep enkele minuten voor tijd toch anders. Aan de linkerkant kreeg een speler van SJC te veel ruimte om een voorzet te geven. De bal leek een prooi te worden voor de uitkomende Romain de Jong, maar werd bij de eerste paal attent ingekopt door een speler van SJC, waarmee de stand op 1-2 kwam. In de resterende minuten probeerde BOL het nog wel, maar behoudens een schot van Daniël Vos (net over) kwam de voorsprong voor SJC niet meer in gevaar. Zo eindigde de wedstrijd voor BOL in een 1-2 nederlaag waarmee BOL wellicht te weinig kreeg, maar van SJC een lesje kreeg in effectiviteit. Het kostte BOL winstpunten die er zeker in hadden gezeten en belangrijk zijn om van de laagste plaatsen weg te komen.
Dat moet dan in de komende wedstrijden maar gebeuren. De eerste daarvan is komende zaterdag uit tegen koploper Ajax in Amsterdam. Thuis werd het tegen deze ploeg 2-2. De wedstrijd begint om 14.45 uur.