BOL komt slechte start niet te boven

• 355 weergaven

Zaterdag heeft BOL de thuiswedstrijd tegen JOS Watergraafsmeer met 2-4 verloren. Een slechte start, waarbij de thuisploeg binnen vijf minuten met 0-2 achter kwam, maakte dat BOL de hele wedstrijd achter de feiten aan bleef lopen. Even na 14.30 uur startten beide ploegen onder leiding van scheidsrechter Nurettin Eren. Het was BOL dat de eerste aanval op probeerde te zetten over de linkerkant. Eenvoudig werd de bal verspeeld en via dezelfde (voor JOS rechter)kant werd een tegenaanval begonnen die via de behendige rechtsbuiten van JOS leidde tot een voorzet en simpel binnen kon worden getikt door een andere speler van JOS: 0-1. Er zat aan de treffer een zweem van buitenspel, maar de assistent hield zijn vlag naar beneden. Een beroerde start en het werd enkele minuten later nog erger. Keeper Romain de Jong speelde riskant Jurre van Lingen aan, vlak buiten de eigen 16 meter. Hij was omringd door drie tegenstanders en verspeelde de bal. Na een snelle combinatie kon een aanvaller van JOS vervolgens simpel inschieten: 0-2. JOS zat daarmee zonder veel te hoeven doen al na vijf minuten op rozen. Het moet worden gezegd dat BOL daarna de rug rechtte en terug in de wedstrijd trachtte te komen. Zo kwamen er een paar schietkansen, o.a. voor Lex Duijs. Hij raakte de bal niet goed en schoot die ruim naast het doel. Anderzijds kreeg JOS een grote kans op de 0-3. Uit weer een snelle aanval over de rechterkant kreeg een speler van JOS een kopkans voor open doel, gelukkig kon hij de bal net niet goed raken en verdween die naast het doel. Na een half uur deed BOL eindelijk iets terug. Het was Daniël Vos die in een duel de bal kopte op de diepgaande Ruben Beentjes. Hij bereikte de achterlijn en legde de bal goed terug op de opkomende Jack Schoon, die de bal hard en hoog in de touwen knalde: 1-2. Daarmee was BOL terug in de wedstrijd. BOL domineerde nu en probeerde voor rust ook nog de gelijkmaker te forceren. Onder meer Daniël Vos kreeg daarvoor een gelegenheid, zijn schot schuin voor het doel van JOS was te wild.
De wisselvalligheid in het spel van BOL werd de ploeg echter vlak voor de rust fataal. Opnieuw kreeg de rechtsbuiten van JOS te veel ruimte en kon hij na een solo de bal voor het doel plaatsen, waarbij de verdediging van BOL apathisch toekeek hoe een andere speler van JOS de bal in kon schieten: 1-3.
De schade werd vlak voor rust nog groter, toen balverlies op het middenveld leidde tot een pass op een diepgaande speler van JOS. Romain de Jong leek de situatie door tijdig uit zijn doel te komen nog te kunnen klaren, maar tot afgrijzen van iedereen namens BOL gleed hij uit en kon de aanvaller van JOS de bal in een leeg doel lopen. Ook bij deze treffer leek er sprake van buitenspel en scheidsrechter Eren keek vragend naar zijn assistent, die echter aangaf dat er sprake was van een geldig doelpunt. BOL schoot zich opnieuw in eigen voet en ging de rust in met een kansloos lijkende 1-4 achterstand. Die stand veranderde snel na rust door een toegekende penalty voor BOL, nadat er een overtreding was gemaakt in de 16 meter van JOS. Jack Schoon ging achter de bal staan en hoewel de keeper van JOS de bal nog raakte, kon hij zijn tweede treffer van de middag maken: 2-4. BOL kreeg daarmee nieuwe moed en JOS moest terug. Het werd druk voor het doel van JOS, met veel hoge ballen uit corners en indraaiende voorzetten, met name vanaf de linkerkant van BOL. De verdediging van JOS stond echter goed en gebruikte ook vaker de noodrem, hetgeen leidde tot diverse vrije trappen voor BOL. Uit een daarvan, net buiten de 16 meter, kreeg Jack Schoon de kans zijn derde treffer te maken. Jammer genoeg schoot hij de bal hoog over het doel, richting Havenplein. Bas Jonker was (na weer een vrije trap, dit keer genomen door Timon Plak) dicht bij de 3-4, maar uit zijn volley verdween de bal net over het doel. JOS was twee keer gevaarlijk via de tegenstoot, met name via de ongrijpbare no. 11 Owusu. Uit een van deze tegenaanvallen werd de bal keihard tegen de lat geknald. Het slot was weer voor BOL dat opnieuw aandrong en wel dreigend was, maar geen uitgespeelde kansen meer kreeg. Zo eindigde de wedstrijd in een 2-4 nederlaag voor BOL. BOL was grote delen van de wedstrijd gelijkwaardig aan JOS, maar kon de mede de door eigen fouten ontstane achterstand die in de eerste helft was opgelopen, niet meer wegpoetsen. Niettemin verdient de ploeg een compliment voor de strijdlust en inzet en in de tweede helft ook voor het, ondanks de “lastige” grasmat, af en toe vertoonde spel.Volgende week wacht de eerder afgelaste (inhaal)wedstrijd tegen Ter Leede, eveneens thuis. Aanvang wederom 14.30 uur.