BOL boekt belangrijke winst in Utrecht

• 247 weergaven

In Utrecht heeft BOL tegen DHSC op het Sportpark Wesley Sneijder een belangrijke overwinning behaald. Het werd 2-1 voor BOL en met die winst heeft BOL de ploegen vanaf plek 10 (waar SJC bivakkeert) en lager weer op schootsafstand.
BOL kwam zaterdag in Utrecht beter voor de dag dan de dinsdag ervoor, toen tegen tweedeklasser Olympia Haarlem het er ternauwernood in slaagde door te bekeren. Er was een penaltyserie voor nodig, een serie waarin keeper Romain de Jong uitblonk door de eerste drie penalty’s van de Haarlemmers te keren, waar BOL wel telkens raak schoot.
BOL speelde zaterdag goed en was over het geheel van de wedstrijd beter dan DHSC. Met Tom de Groot (geblesseerd) en Martijn Ton (eveneens al lang geblesseerd) langs de lijn en Daniël Vos terug van een blessure nog op de bank, startte BOL verder met de bekende namen.
BOL kreeg in de eerste helft via Bas Jonker twee grote kansen. Bij zijn eerste poging schoot Bas de bal naast het doel en bij de tweede mogelijkheid kreeg hij een open kopkans, maar slaagde hij er ook niet in te scoren, de bal belandde naast een leeg doel. BOL kreeg meer kansen, maar er werden niet altijd goede keuzes gemaakt. Zo werd in vrije schietpositie ervoor gekozen om naar een medespeler te passen en ging die kans verloren.
DHSC speelde slordig maar kwam er af en toe toch gevaarlijk uit. Mede dankzij Romain de Jong hield BOL het achterin droog. Ruststand 0-0.
In de tweede helft kreeg BOL na ongeveer tien minuten te hebben gespeeld een corner. Uit die corner ontstond een scrimmage voor het doel van DHSC en belandde de bal voor de voeten van Jurre van Lingen. Hij bedacht zich niet en haalde vol uit en scoorde de 0-1.
Snel daarna raakte Bas Jonker geblesseerd na een tik op zijn enkel en moest gewisseld worden, in zijn plaats kwam Piet Halman. Ook Daniël Vos en Jort Kos kwamen in het veld voor Jurre van Lingen en Jack Schoon.
Het was spannend maar zo’n 10 minuten voor tijd passeerde Timon Plak bij de achterlijn enkele tegenstanders en gaf hij een goede voorzet op Jeroen Korver, die beheerst afrondde en de bevrijdende 0-2 voor BOL op het scorebord zette. BOL leek op rozen te zitten, maar het spel was nog niet gespeeld.
DHSC was met een slotoffensief een paar keer gevaarlijk, speelde veel lange ballen naar voren, maar Romain de Jong stond weer geweldig te keepen. Vier minuten voor de officiële speeltijd was verstreken, was hij echter kansloos op een enorme pegel van DHSC-speler Tom de Klein. Het werd toen nog even billenknijpen, DHSC probeerde de gelijkmaker nog te produceren, maar BOL hield stand en trok de verdiende overwinning over de streep. Zaterdag a.s. speelt BOL tegen het eerder genoemde SJC uit Noordwijkerhout, dat (op plek 10) zes punten en twee wedstrijden meer heeft dan BOL. Winst is voor BOL noodzakelijk om de aansluiting met de ploegen boven zich te realiseren. Aanvang 14.30 uur.