Weer afgelast…kunnen we geen kunstgrasveld aanleggen?

• 483 weergaven

Het zeer natte weer van de laatste weken heeft het voetbalprogramma bij BOL op zaterdag en ook de trainingen behoorlijk dwarsgezeten. Het is in de geschiedenis van onze club nog niet vaak gebeurd dat er op vier opeenvolgende zaterdagen niet of nauwelijks kon worden gevoetbald.
Met de trainingen doordeweeks is het niet veel beter gesteld, vaker kon er niet dan wel worden getraind. Gelukkig kon er vorige week zaterdag (2-12) in ieder geval een deel van het programma worden afgewerkt en deze week ook weer worden getraind.Voor de duidelijkheid: de velden worden niet “zomaar” afgekeurd. De consul en de leden van de onderhoudsploeg scheppen er geen genoegen in om dat te doen, ze zijn ook niet te voorzichtig. Het liefst zien zij natuurlijk ook dat er kan worden gevoetbald en getraind.

De extreme regenval die we deze herfst meemaken, maakt de velden de laatste weken (maand)  onbespeelbaar. Natuurlijk hopen we op betere tijden en die zullen ook heus weer komen, maar we begrijpen dat het frustrerend is voor spelers, trainers en begeleiders als er weer niet kan worden gevoetbald en niet kan worden getraind.Kan er dan geen kunstgrasveld worden aangelegd? Dat zou een deel van de oplossing kunnen worden, maar met de aanleg van zo’n veld is een flinke investering gemoeid, zeker een bedrag van rond de vijf ton. BOL is eigen risicodrager, we krijgen (nog) geen vergoeding voor onderhoud e.d. van de gemeente en moeten alles wat we aan uitgaven doen, zelf bekostigen. De aanleg van een kunstgrasveld is zoals het nu is, dan ook financieel geen haalbare kaart.Dit wordt volgend jaar wel iets anders, omdat de gemeente Dijk en Waard de voetbalverenigingen in Langedijk die (net als BOL) financieel hun eigen broek ophouden, gedeeltelijk tegemoet gaat komen in de uitgaven voor onderhoud van de velden. Op die manier worden sportverenigingen in de gemeente Dijk en Waard gelijker behandeld. Het gaat om bedragen die lang niet toereikend zijn voor de aanleg van een nieuw kunstgrasveld. Natuurlijk gaan we als bestuur het gesprek met de gemeente Dijk en Waard zeker aan. Met het oog op de toekomst (het steeds natter wordende klimaat in herfst en winter) en omdat we niet nog een keer een seizoen mee willen maken zoals het huidige, waarbij er zo vaak niet kan worden gevoetbald bij BOL.
Het is daarvoor zaak dat we de waterhuishouding van onze velden snel (verder) verbeteren, dan wel overgaan op de aanleg van een kunstgrasveld. Daar is echter meer voor nodig, namelijk financiële steun van de gemeente. Dat wordt de inzet van ons overleg met de gemeenteraad. We houden u op de hoogte.

Bestuur csv BOL