Hardwerkend BOL komt in de laatste minuut toch nog langszij

() • 336 weergaven

(Voor de wedstrijd in beeld, klik hier voor de foto’s van onze huisfotograaf Ed Gootjes)

Zaterdag heeft BOL in de allerlaatste minuut een gelijkspel weten te halen tegen het bezoekende Purmersteijn. Daarmee kreeg BOL loon naar werken in een wedstrijd die door de zware omstandigheden steeds meer tot een slijtageslag werd. Onder leiding van scheidsrechter Michielsen, die een prima wedstrijd zou fluiten, startten beide ploegen terwijl de regen al enige tijd volop neer gutste. Niettemin was het veld bespeelbaar en dit bleef zo, hoewel natuurlijk wel steeds gladder en zwaarder te bespelen. BOL startte in een 5-3-2 opstelling met aanvoerder Timon Plak in de positie van aanvallende middenvelder. Dat zou naar later bleek tot enkele mooie kansen voor BOL leiden. Purmersteijn was in het eerste deel van de wedstrijd de bovenliggende partij. BOL moest terug en Purmersteijn kreeg enkele kansen. Na een kwartier spelen werd een daarvan verzilverd door Polman van Purmersteijn. Hier ging een beoordelingsfout van de verdediging van BOL aan vooraf, mede veroorzaakt door het gladde veld. De vrije kans die zo ontstond leidde tot de 0-1. In het tweede deel  van de eerste helft kwam BOL beter in de wedstrijd. BOL slaagde erin door goed samenspel onder de druk van Purmersteijn uit te komen en werd gelijkwaardig. Zo kreeg ook BOL kansen. Timon Plak had alleen op de keeper afkomend net niet genoeg tijd om de bal in het doel te deponeren. De keeper was er snel uit en zijn gestifte bal ging helaas net voorlangs. Via de goed op dreef zijnde Thimo Schouwink werden veel aanvallen van BOL opgezet. Een van zijn voet vertrokken bal, die als voorzet was bedoeld, dwarrelde met een boog zomaar over de toch lange keeper in de kruising en betekende de gelijkmaker. Met de 1-1 stand ging de rust in. In de tweede helft zette BOL meteen druk en kreeg het kansen te scoren. Daniël Vos had een grote mogelijkheid toen hij alleen voor de keeper kwam, maar de keeper kon zijn schot keren. Ook Purmersteijn kreeg kansen, wist die niet af te ronden, totdat Plasmeijer profiteerde van een communicatiefout tussen BOL-keeper Romain de Jong en zijn verdediging. Het verschafte de Purmerender een schietkans die hij verzilverde: 1-2. BOL ging hierna volop in de aanval om toch nog de gelijkmaker te forceren. Purmersteijn moest terug en verdedigde steeds meer met de lange bal. Er kwamen enkele hachelijke situaties voor het doel van Purmersteijn, maar de Purmerender keeper en verdedigers konden telkens net redden. Het veld werd inmiddels steeds drassiger en gladder en de spelers gleden vaak weg, maar de bal bleef rollen. Het spel bleef het waard om naar te kijken.In de allerlaatste minuut kreeg BOL dan toch waarvoor het had gestreden. Timon Plak werd knap vrijgespeeld op links. Hij slingerde de bal nog een keer hoog voor het doel, waarbij de bal over de doelman in de verre hoek verdween. Vrijwel meteen daarna floot de scheidsrechter af. Met de getoonde inzet en vechtlust behaalde BOL zo een verdiend punt tegen een gerenommeerde en hoger geklasseerde tegenstander.
BOL speelt nog een keer voor de winterstop en dat is komende zaterdag 16 december, thuis tegen Hoogland. Let op: vanwege de vroeg invallende duisternis begint deze wedstrijd eerder, namelijk al om 14.00 uur.