Pijnlijke nederlaag voor BOL in Amsterdam

() • 502 weergaven

(Klik hier voor de wedstrijd in beeld met dank aan de huisfotograaf Ed Gootjes)

BOL heeft zaterdag tegen WV-HEDW uit Amsterdam een teleurstellende 3-0 nederlaag geleden. Op sportpark Middenmeer, waar de thuisclub resideert, kon BOL geen moment aanspraak maken op een resultaat. De feeststemming die voor aanvang al heerste bij de Amsterdammers wegens het openen van de naar clubicoon André Lopez Diaz vernoemde nieuwe tribune, kreeg zo een uit Broeker oogpunt onbedoelde stimulans. In de eerste helft was de wedstrijd nog gelijkwaardig. BOL had iets meer balbezit, zonder veel gevaar te creëren. Andersom deed de thuisploeg dat ook niet. Die werd echter in het zadel geholpen door een arbitrale beslissing, na ongeveer een kwartier te hebben gespeeld. Scheidsrechter van Dijk zag in een fair duel tussen een speler van BOL en WV zo’n beetje als enige een overtreding van de BOL-speler. Dat gebeurde ruim buiten de 16 meter van BOL. De even slimme als technisch bekwame Azzouz rolde de bal, voordat hij de vrije trap zou nemen, nog een paar meter dichter bij het doel van BOL. Dit zonder dat de leidsman ingreep, hoewel hierop luidruchtig te zijn geattendeerd door de staf van BOL. De uithaal van Azzouz was vervolgens fenomenaal. Met een strak schot joeg hij de bal via de onderkant van de lat in de rechterbovenhoek van het doel, achter de verbouwereerde doelman Romain de Jong. Een tegenvaller voor BOL, maar die had al vrij snel daarna recht kunnen worden gezet toen Bas Jonker een goede kopkans kreeg na een prima voorzet van Jack Schoon. Bas mikte de bal echter royaal naast het doel van WV. Het spel kabbelde vervolgens voort gedurende de eerste helft. Beide ploegen hadden moeite met de zorgvuldigheid en er waren nauwelijks nog kansen. Eenmaal werd het hachelijk, toen Rik Molenaar dacht terug te kunnen spelen op Romain de Jong, maar daarbij een tegenstander over het hoofd zag. Met kunst en vliegwerk werd een tweede treffer van de thuisclub voorkomen. Ruststand 1-0 voor WV. Met de (al vlak voor de rust) voor Jurre van Lingen in de ploeg gekomen Thimo Schouwink startte BOL, in de hoop dat er in de tweede helft meer weerwerk zou kunnen worden geleverd. Het tegendeel zou blijken. Veel meer dan in de eerste helft nam WV het initiatief. BOL kreeg weinig ruimte om tot fatsoenlijk samenspel te komen door de feller opponerende tegenstander. WV drukte BOL in de verdediging en als BOL er dan uit probeerde te komen, was het vaak erg slordig in de passing. Hoe lang kon dit goed gaan, vroegen de meegereisde BOL-supporters zich af. Nog best lang, want de kansen die er kwamen voor de Amsterdammers, werden aanvankelijk niet benut. Pas na 25 minuten te hebben gespeeld werd BOL de genadeklap toegediend. Typerend was het voor de wedstrijd die BOL voetbalde dat het doelpunt ontstond nadat, in de poging een aanval op te zetten, weer balverlies werd geleden. Dit werd in de daaropvolgende counter bekwaam afgestraft door WV, via de linkerkant van de BOL-defensie werd de bal voorgegeven en ingeknald door een andere WV-speler. BOL leek daarmee het hoofd te moeten buigen. Het (nood)lot werd definitief bezegeld toen enkele minuten voor tijd een nieuwe aanval van WV werd onderbroken met een overtreding in de 16 meter van BOL. De strafschop was logisch en dat opnieuw Azzouz daar wel raad mee wist, ook. Hij scoorde zijn tweede van de middag en bepaalde de stand op 3-0. Tevens de eindstand, een eretreffer werd BOL in de resterende minuten niet gegund, al was Jeroen Korver daar nog een keer vlak bij. BOL droop af in de wetenschap dat het te weinig strijd had geleverd en te pover spel had getoond om op enig resultaat aanspraak te mogen maken. Komende zaterdag wacht BOL op het eigen complex opnieuw een tegenstander uit Noord-Holland. Hollandia komt dan op bezoek. Aanvang 14.30 uur.