BOL verliest kansloos van Huizen

() • 326 weergaven

Op het mooie sportpark De Wolfskamer heeft BOL zaterdag tegen sv Huizen een kansloze wedstrijd gespeeld. Het werd een 4-0 nederlaag tegen een degelijke, maar ook niet groots spelende tegenstander. BOL had de bal nog niet fatsoenlijk aangeraakt toen na amper twee minuten spelen het al op achterstand kwam. Uit een corner was het een aanvaller van Huizen die de bal tegen de touwen kopte, net voordat keeper Romain de Jong kon ingrijpen. Een tegenvaller en daarna leek het even alsof BOL nog verder in de problemen zou komen. Huizen kwam nog enkele malen dreigend door. Dat leidde niet tot verder onheil. Na een kwartier spelen kwam BOL beter in de wedstrijd. BOL kon meer en meer het spel dicteren en de uitbraken die Huizen nog trachtte te doen, werden snel geneutraliseerd. Kansen kwamen er echter nauwelijks voor BOL. De aanvallers hadden het moeilijk tegen de goed gepositioneerde verdedigers van Huizen, die indien nodig telkens goed ingrepen als BOL te dicht bij het doel probeerde te komen. Vlak voor rust kreeg Huizen zelfs nog een uitstekende mogelijkheid op 2-0 te komen. In vrije positie schoot een speler van Huizen de bal (gelukkig voor BOL) tegen de lat. De stand bleef tot de rust 1-0.
Wie dacht dat BOL na de rust wel beter bij de les zou zijn, kwam bedrogen uit. Al na twee minuten viel de tweede treffer van Huizen. Balverlies op de helft van Huizen leidde tot een tegenaanval. Door verkeerde beoordelingen van diverse BOL-spelers kwam een aanvaller van de thuisploeg vervolgens vrij voor het doel van BOL. Deze kans liet hij niet voorbijgaan en BOL werd op een 2-0 achterstand gezet. Nog geen twee minuten later werd het nog erger. Nu kon een dieptepass van Huizen ternauwernood worden onderschept door een verdediger van BOL. De bal kwam daardoor onbedoeld bij een andere speler van Huizen, die oog had voor een volkomen vrijstaande ploeggenoot. Die kon de bal makkelijk in het doel schuiven. BOL kwam op een 3-0 achterstand en zo leek de wedstrijd al na vijf minuten in de tweede helft gespeeld. BOL bleef wel proberen om de achterstand te verkleinen maar, net zoals in de eerste helft, kwamen er nauwelijks kansen. Er werden enkele corners geforceerd die tot niets leidden en er was een schot waarbij de bal ruim over het doel vloog, dat was het wel zo’n beetje. Huizen kreeg wel mogelijkheden de score verder te verhogen, maar buitte die slecht uit. Pas zo’n vijf minuten voor het einde van de wedstrijd kwam ook de 4-0 op het scorebord, Een schot dat nog licht van richting werd veranderd was keeper Romain de Jong te machtig. Daarmee was de eindstand bepaald. Een tegenvallende wedstrijd voor BOL en de meegereisde supporters. Dat was opvallend omdat de week ervoor de Broekers juist zo goed voor de dag waren gekomen tegen Ajax. Komende zaterdag wacht BOL thuis opnieuw een Amsterdamse tegenstander. Dan komt Swift op bezoek. Aanvang 14.30 uur.