BOL speelt in enerverend duel gelijk tegen koploper Ajax

() • 711 weergaven

Klik hier voor de wedstrijd in beeld met foto’s van Ed Gootjes

Na de matige en verloren wedstrijd tegen SJC uit Noordwijk de week ervoor, had BOL zaterdag wel iets goed te maken. Dat moest dan gebeuren tegen Ajax, na vijf wedstrijden met 13 punten de nog ongeslagen koploper. De thuisploeg slaagde glansrijk. Lang zag het ernaar uit dat Ajax de drie winstpunten zelfs in Broek zou moeten laten. Uiteindelijk werd het 2-2, een uitslag die over het geheel van de wedstrijd terecht was. BOL had in het eerste deel van de wedstrijd de gelegenheid om Ajax op een onoverbrugbare achterstand te zetten en zo de winst binnen te halen, maar in de tweede helft had het duel uiteindelijk ook in winst voor Ajax kunnen eindigen. BOL had tegen SJC de week ervoor voortdurend de bal en het initiatief, maar kon toen  nauwelijks gevaarlijk worden. Duidelijk was dat de ploeg van Erwin Tump zaterdag voor een andere tactiek had gekozen. Ajax had het meeste balbezit en leek dominant, maar moest oppassen voor de tegenaanvallen van BOL. De Amsterdammers werden nauwelijks gevaarlijk en speelden in een te laag tempo om de verdediging van BOL te verrassen. Zo waren de kansen in de eerste helft vooral voor BOL en die werden ook tweemaal bekroond met een doelpunt. Na een half uur spelen was het na een mooi opgezette aanval Timon Plak die Piet Halman bediende. Hij kon met een fraaie kopbal de 1-0 aantekenen, tevens zijn eerste treffer voor BOL in competitieverband. Daarna was BOL tweemaal gevaarlijk via Lex Duijs, alvorens Bas Jonker het tweede doelpunt voor BOL kon scoren. Hij rondde, na weer een soepel lopende aanval, een voorzet van Jack Schoon adequaat af. De 2-0 voor BOL werd de ruststand en die was verdiend te noemen op dat moment.Ook in de tweede helft leek het er eerst op dat de voorsprong voor BOL eerder groter zou worden dan andersom. Bas Jonker kreeg al snel een kans zijn tweede te maken van de middag, maar keeper Deen van Ajax kon dit verhinderen. Dat was jammer, te meer omdat niet veel later uit een corner Ajax wel kon scoren, door een ongelukkige actie van een verdediger van BOL die in eigen doel kopte.
Voor de vele aanwezige toeschouwers was het al een mooie wedstrijd en die werd vanaf dat moment nog aantrekkelijker. Het spel vloog op en neer en aan beide kanten kwamen er kansen. Bas Jonker kreeg als eerste de mogelijkheid te scoren, zijn schot werd op de doellijn nog gekeerd door een Ajax-verdediger. Vooral via de snelle aanvaller Danso werd Ajax gevaarlijk. Hij was het ook die de gelijkmaker kon scoren met nog ruim een kwartier te spelen. Na alleen voor keeper Romain de Jong te zijn verschenen scoorde Danso de gelijkmaker. Diezelfde speler kreeg nog enkele grote kansen om zijn ploeg zelfs op voorsprong te zetten, maar twee keer was Romain de Jong winnaar en de derde keer redde de paal. BOL liet het er niet bij zitten en drong in het laatste deel van de wedstrijd Ajax knap weer terug. Er ontstonden diverse kansrijke situaties voor het doel van Ajax, maar er werd niet gescoord. Zo eindigde het spannende en aantrekkelijke duel in een 2-2 gelijkspel, een uitslag waarmee beide ploegen uiteindelijk vrede konden hebben. BOL liet zien dat het voor geen tegenstander in deze klasse onder hoeft te doen. Dat zal hoop geven voor de komende duels, te beginnen met de wedstrijd uit tegen (sv) Huizen komende zaterdag. Huizen bekleedt op dit moment een plek in de sub-top van de vierde divisie. De wedstrijd in Huizen begint om 14.30 uur. Steun vanuit Langedijk wordt uiteraard zeer gewaardeerd. Reserveer daarom een plekje in de bus of kom op eigen gelegenheid om de jongens daar weer te steunen.