BOL houdt ook in ondertal Swift in toom

() • 501 weergaven

(Klik hier voor de wedstrijd in beeld met dank aan Ed Gootjes)

BOL heeft zaterdag thuis aan het duel met ASV Swift uit Amsterdam een punt overgehouden. Dat was verdiend en het had, als BOL twee uitstekende mogelijkheden wel had benut, zelfs meer kunnen zijn. Op een wat zacht maar verder prima bespeelbaar A-veld, startten de beide ploegen fel aan de wedstrijd. BOL joeg Swift op elke hoek van het veld fanatiek op, wat maakte dat de Amsterdammers slecht in hun spel konden komen. Aangezien scheidsrechter Eric van der Vaart veel toestond, ontstond een aantrekkelijk schouwspel. BOL nam langzamerhand meer het initiatief. Dat leidde tot wat kansjes. Zo kon Mike Molenaar een actie over rechts afsluiten met een mooie voorzet. Helaas kon die net niet van een doeltreffend vervolg worden gegeven door Piet Halman. Bas Jonker kreeg na te zijn vrijgespeeld net buiten de 16 meter een goede schietkans, maar hij schoot de bal niet al te lastig in voor de keeper. Swift werd het eerste half uur van de wedstrijd nauwelijks gevaarlijk. Een betwistbare arbitrale beslissing brak het ritme van BOL. Thimo Schouwink leek met een fel ingezette sliding op zijn tegenstander niet zoveel verkeerd te doen en kon zo de bal onderscheppen. Helaas oordeelde scheidsrechter van der Vaart anders en hij gaf Thimo direct rood, tot ongeloof van alles en iedereen namens BOL. BOL moest na een half uur speeltijd met een man minder verder. Het doofde de strijdlust niet, integendeel. BOL bleef strijden voor elke bal en ook met een man meer kon Swift nauwelijks kansen creëren. Eenmaal lukte dat wel, toen nummer tien Driever van Swift via een een-twee met een medespeler vrij voor keeper Romain de Jong kwam. Gelukkig schoot hij de bal over het doel. BOL bleef ook met een man minder goed voetballen. Met snelle combinaties werd geprobeerd de verdediging van Swift te verrassen, met name via de weer ongrijpbare Timon Plak. Hij was met een mooi stijgend afstandsschot vlak voor rust nog gevaarlijk, maar de keeper van Swift kon de bal uit de linkerhoek plukken. Met een 0-0 tussenstand brak de rust aan. BOL was direct na de rust direct gevaarlijk. Na weer een snelle combinatie over links kon Timon Plak de 16 meter insnijden. Hij had zelf kunnen schieten, maar zag de meegekomen Bas Jonker er nog beter voor staan en gaf de bal af. Waar iedereen dacht dat Bas de bal eenvoudig in zou schieten, schoot hij die tegen de keeper van Swift aan, daarmee een ideale kans om op voorsprong te komen onbenut latend. Na deze opening probeerde Swift weer wat meer druk te zetten. BOL moest terug, maar verdedigde uitstekend en in eerste instantie kwam Swift nauwelijks gevaarlijk bij het doel van BOL. Bovendien bleven de uitbraken van BOL gevaarlijk. Eenmaal was Swift gevaarlijk, toen een aanval over links leidde tot een 1-op-1 situatie met keeper Romain de Jong. Met zijn rechterhand blokkeerde hij de bal en redde hij zo bekwaam. Om het tij te keren bracht Swift na twintig minuten te hebben gespeeld drie nieuwe spelers in. Uit een corner voor Swift leek de extra lengte die via de wissels was ingebracht, direct effect te hebben. De bal werd ingekopt, maar dankzij een reflex van keeper Romain de Jong, die met zijn linkerhand de bal via de paal uit het doel kon houden, bleef BOL bespaard voor een tegentreffer. Twintig minuten voor tijd moest ook Swift met tien man verder. Daniël Vos stond opeens vogelvrij en kon alleen afgaan op de keeper. Hij probeerde die te omspelen, maar de keeper kon de bal nog net pakken. Hij deed dat echter in eerste instantie buiten de 16 meter, wat hands en dus direct rood betekende. Voor hem sneu, omdat hij nog maar pas in het veld stond. Maar voor BOL kwam dit goed uit. De vrije trap die randje 16 meter volgde, werd door Timon Plak in de muur geschoten. Swift bleef zo verder onheil bespaard en leek met tien man beter te gaan voetballen dan het daarvoor met elf had gedaan. BOL werd vaker vastgezet en Swift probeerde het duel alsnog te beslissen. BOL had veel gegeven en inmiddels ook wat nieuwe krachten ingezet. Martijn Ton was in het veld gekomen voor de hardwerkende Piet Halman en even later kwam Tom de Groot voor Daniël Vos, die heel veel arbeid had verzet en ook op zijn laatste benen liep. Ook Jort Kos mocht er nog even aan ruiken en hij viel ook in. De wedstrijd was nu in het voordeel van Swift gekanteld, maar behalve via een paar hoekschoppen, werd Swift niet echt gevaarlijk. Na nog een flink aantal minuten extra tijd bij te hebben geteld, floot scheidsrechter de wedstrijd tegen half vijf af. BOL kon tevreden zijn. Met de getoonde inzet, met het spel dat het af en toe had laten zien en met een punt, zeker omdat het lang in ondertal had gespeeld.
Komende woensdag speelt BOL in Alkmaar voor de districtsbeker tegen Alcmaria Victrix (za). Aanvang 20.30 uur.Zaterdag 28 oktober speelt BOL weer uit tegen Alphense Boys, aanvang 14.30 uur.