BOL verliest onnodig van SJC

() • 370 weergaven

Zaterdag heeft BOL uit tegen SJC uit Noordwijk de wedstrijd met 2-1 verloren. Daarmee deed BOL zichzelf tekort. Over het geheel van de wedstrijd was BOL beter, maar helaas met name in aanvallend opzicht besluiteloos en krachteloos. SJC had woensdag een zware bekerwedstrijd tegen Gemert (derde divisie) na verlenging via penalty’s winnend afgesloten. Daarover heerste in Noordwijk terecht grote tevredenheid, want de club plaatste zich daarmee voor de eerste ronde van de KNVB-beker. De wedstrijd van woensdag leek de thuisploeg zaterdag nog behoorlijk in de benen te zitten. Dat was aan het begin van de wedstrijd nog niet te merken. SJC was als eerste gevaarlijk. Een corner aan de linkerkant leidde al na negen minuten spelen tot de 1-0, helaas door een eigen doelpunt van een verdediger van BOL, die de bal bij de eerste paal ongelukkig in eigen doel kopte. Het was het sein voor SJC om zich terug te trekken en het initiatief aan BOL te laten. Helaas wisten de groen-witten daar weinig mee te doen. Telkens als BOL een aanval probeerde op te zetten, was er balverlies door te ver doorgevoerde acties, of konden de stevige verdedigers van SJC ingrijpen door verkeerde passing. Kansen kreeg BOL dan ook nauwelijks. Pas na een half uur spelen kreeg Timon Plak een goede kans. Vrijgekomen voor de keeper aan de rechterkant van het zestienmetergebied had hij de bal in de linkerhoek kunnen krullen, maar helaas koos hij voor een voorzet, die niet kon worden afgerond.
De beste kans kwam tien minuten voor rust voor Piet Halman. Na een eindelijk goed lopende snelle aanval van BOL kwam hij alleen voor de keeper van SJC. Zijn schot was niet overtuigend genoeg en de keeper van SJC kon redden. Behoudens een paar schoten werd SJC ook niet gevaarlijk en zo werd een matige eerste helft afgesloten met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. Net als in de eerste helft begon BOL ook de tweede slecht. Er waren nog maar een paar minuten gespeeld toen SJC de tweede treffer kon noteren. In het centrum van de verdediging kreeg een aanvaller van SJC veel te veel ruimte waarvan hij dankbaar profiteerde. Alleen afgaand op keeper Romain de Jong werd die met een schuiver gepasseerd. Daarmee leek het alsof SJC de wedstrijd voortijdig had beslist, maar dat bleek niet het geval. Tien minuten na dit doelpunt deed BOL eindelijk iets terug. Bas Jonker kwam goed voor zijn man en schoot een van rechts voorgezette bal zonder aarzelen in de rechterhoek van het doel. Gesteund door deze treffer ging BOL op zoek naar meer. SJC leek de vermoeidheid van de gespeelde wedstrijd van drie dagen eerder meer en meer te voelen, getuige de eenvoud waarmee de bal steeds weer werd ingeleverd bij BOL. De 2-2 hing in de lucht en die leek te komen, toen opnieuw Bas Jonker van dichtbij de bal in het doel kon glijden, nu na een aanval over de linkerkant. Jammer genoeg ging uit zijn inzet de bal net naast het doel, waar de weinige aanhangers van BOL al dachten aan een doelpunt. BOL bleef drukken en het initiatief houden, maar merkte ook dat het al veel energie had geleverd. Met enkele wissels werden nieuwe spelers ingebracht. Zo kwam Tom de Groot in het veld voor Jeroen Korver. Ook de jongelingen Jort Kos en Tjardo Pols mochten proberen BOL alsnog aan ten minste 1 punt te helpen. Het moet echter worden gezegd dat BOL wel veel aan de bal was, maar niet veel echte kansen meer kon creƫren. Doordat achterin meer en meer risico moest worden genomen, kwamen die wel voor SJC. Enkele uitgelezen mogelijkheden de wedstrijd te beslissen, werden door de thuisploeg niet benut. Dat kwam de Noordwijkers in de extra tijd bijna nog duur te staan. Een prima genomen vrije trap van Timon Plak werd door Tjardo Pols met het hoofd verlengd, maar de bal vloog daarbij net naast de rechterpaal van het doel. Het eindsignaal van scheidsrechter Greveling werd door het thuispubliek met gejuich begroet. SJC boekte de eerste winst in deze competitie. BOL droop af in de wetenschap dat er meer in had gezeten, maar het aan zichzelf te wijten had dat de terugreis zonder punten moest worden aanvaard. Zaterdag a.s. wacht BOL thuis een nieuwe uitdaging. Dan komt Ajax (am) naar Broek, de nog ongeslagen koploper in de vierde divisie A. Aan BOL de taak aan die status een einde te maken. Aanvang zoals gebruikelijk weer om 14.30 uur.