BOL moet meerdere erkennen in AFC ’34

() • 2481 weergaven

(Klik hier voor de door Ed Gootjes gemaakte wedstrijdfoto’s)

Zaterdag heeft BOL ook de tweede wedstrijd in de vierde divisie verloren. Tegen buur AFC ‘34, via de nacompetitie eveneens gepromoveerd, werd het een 1-3 nederlaag, een uitslag die over het geheel van de wedstrijd de verhoudingen wel recht deed. Onder leiding van een arbitraal trio dat werd aangevoerd door scheidsrechter F. Berg, begon om 14.30 uur de wedstrijd op een zonovergoten BOLwerk. Veel toeschouwers waren afgekomen op deze derby tussen dorpsclub BOL en de ambitieuze club uit de Kaasstad . De start voor BOL was slecht, want al na acht minuten kwam AFC op voorsprong. Mike Molenaar gleed ongelukkig uit op het voor de wedstrijd besproeide en daardoor natte gras. Daarmee kreeg ex-BOL speler Ties Glas namens AFC ‘34 vrije doortocht en een-op-een met keeper Romain de Jong verzilverde hij deze buitenkans, 0-1. BOL moest deze vroege tegenvaller duidelijk verwerken. Dat vertaalde zich in slordig spel, veel verkeerde passes en een te laag speltempo. Slechts 1 keer werd BOL echt gevaarlijk toen Timon Plak aan Ruben Beentjes de kans gaf te scoren, zijn schot werd echter gepareerd door de keeper van AFC. Niettemin kwam BOL onverwacht op gelijke hoogte na ongeveer een half uur. Uit een corner werd de bal niet goed verwerkt door de verdediging van AFC, waarna Jack Schoon de gelijkmaker kon produceren. De gelijke stand bleef tot de rust staan, zonder dat er veel kansen waren voor beide partijen.
In het eerste deel van de tweede helft trachtte AFC de verdediging van BOL meer onder druk te zetten. Dat leidde niet tot gevaar voor het doel van BOL, behoudens uit een vrije trap van AFC even buiten de zestien. De bal werd goed ingeschoten, maar zeilde via de bovenkant van de lat over het doel. BOL trachtte na dit korte offensief van AFC de bakens te verzetten. Helaas bleef de onzorgvuldigheid in de passing en dat werd de ploeg noodlottig. Zo leidde balverlies op de helft van AFC de 1-2 voor de Alkmaarders in. Scheidsrechter Berg vond de felle charges van AFC-spelers op respectievelijk Ruben Beentjes en Thimo Schouwink geen reden om te fluiten, waarmee AFC de bal veroverde en er ineens veel ruimte ontstond aan de rechterkant voor AFC. De spits werd met een mooie dieptepass gevonden en hij kon alleen op Romain de Jong af gaan, die opnieuw geen kans kreeg en met een lage schuiver gepasseerd werd. BOL weer op achterstand en nog geen drie minuten later werd het nog erger. Identiek balverlies leidde weer tot een aanval over de rechterkant van AFC. De bal werd uit de voorzet maar half raak gekopt door een inkomende aanvaller, maar die viel daarmee wat gelukkig en onbedoeld voor een mee opgekomen ploeggenoot. Hij kon voor een bijna leeg doel de bal simpel in het doel schuiven. Zo stond BOL na een kwartier spelen op een 1-3 achterstand. Met enkele wissels probeerde trainer Erwin Tump meer leven in de BOL-brouwerij te brengen. Thimo Schouwink verliet het veld voor Tom de Groot en Daniël Vos verving Piet Halman. BOL nam meer initiatief en kreeg enkele kansjes, o.a. via Ruben Beentjes en een mooi afstandsschot van Jack Schoon, maar de verdediging van AFC kon in de meeste gevallen de klus wel klaren. Dat kwam ook omdat in de passing BOL slordig bleef. De ruimte die AFC noodgedwongen kreeg betekende eenmaal bijna de 1-4, maar het was dankzij Romain de Jong die kon redden, dat dit werd voorkomen. Pas in de laatste vijf à tien minuten was BOL een paar keer dicht bij een goal. Eerst was er een fantastisch schot van Daniël Vos van net over de middenlijn dat door de keeper van AFC maar net uit de doelmond kon worden getikt. Even later was er een poging van Ruben Beentjes die met een fraaie lob helaas ook net niet kon scoren. En de in de spits gaan lopende Mike Molenaar kreeg vlak voor tijd de kans op een treffer toen hij alleen voor de keeper verscheen, zijn schot werd tegengehouden door de doelman van AFC. Zo bleef het 1-3 voor AFC. Er had wellicht meer ingezeten voor BOL als het eerder had weten te scoren, maar gezien het spelbeeld was de overwinning voor de Alkmaarders verdiend.Komende zaterdag zal BOL tegen JOS Watergraafsmeer moeten proberen de eerste punten te halen in deze competitie. De wedstrijd in Amsterdam begint om 15.00 uur.