BOL haalt de eerste winstpunten in vierde divisie binnen

() • 655 weergaven

(Klik hier voor de wedstrijd in beeld met foto’s van Ed Gootjes)

BOL heeft op een warme na-zomerse zaterdag in september de eerste overwinning binnengehaald, ten koste van het Utrechtse DHSC. BOL startte zonder de geblesseerde Jeroen Korver en Ruben Beentjes. Voor hen in de plaats speelden Tom de Groot en Piet Halman. De bezoekers die de moeite hadden genomen om naar het BOL-complex te komen, zagen een thuisploeg die het steeds beter gaat doen. Hoewel er nog zo nu en dan slordig balverlies werd geleden, waren er ook mooie aanvallen te bewonderen. Na ruim twintig minuten bekroonde Jack Schoon zo’n mooie aanval met een doelpunt. De aanval die werd opgezet door Timon Plak, werd door Jack met een afzwaaiend schot afgerond, waarbij de bal aan de (voor BOL) goede kant van de paal belandde. De 1-0 voorsprong bleef tot de rust staan. Na een kwartier in de tweede helft kwam Rik Molenaar in het veld voor Jurre van Lingen, die met een schouder uit de kom het veld moest verlaten. Niet veel later was er weer een mooie aanval van BOL. Daniël Vos zette vanaf de rechterkant de bal voor, helaas kon Thimo Schouwink deze kans niet verzilveren, zijn schot ging over het doel. Ook DHSC kreeg meteen daarna een grote kans, met een goede redding van Romain de Jong ging de bal in tweede instantie over. DHSC was nu veel op de helft van BOL en trachtte de gelijkmaker te forceren. Na 25 minuten moest ook Tom de Groot er ook met een blessure uit, voor hem kwam Jort Kos erin. BOL leek na een half uur te hebben gespeeld de wedstrijd te beslissen. Timon Plak bereikte met een mooie steekpass Thimo Schouwink, uit zijn voorzet op Piet Halman kon de laatste helaas net niet scoren. De bal ging net naast het doel, al leek het vanaf de kant alsof die in de goal rolde. Ook Piet Halman moest zich vervolgens laten vervangen, hinkend verliet hij het veld. Bas de Jong was zijn vervanger. DHSC probeerde er alsnog een gelijkspel uit te slepen, wat gezien het wedstrijdbeeld ook niet onverdiend zou zijn geweest. Maar zoals zo vaak viel de goal aan de andere kant. De net ingevallen Bas de Jong rondde een aanval beheerst af en maakte de 2-0. DHSC probeerde het nog wel en scoorde ook nog, maar dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Inmiddels liep iedereen op zijn tandvlees en werd het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter Broekhuizen door BOL en aanhang met opluchting ontvangen. Zo haalde BOL de eerste punten in de vierde divisie binnen. Het spel wordt elke week beter, dit geeft hoop voor het verdere verloop van de competitie. Komende zaterdag reist BOL naar Noordwijk om het daar op te nemen tegen SJC. Aanvang aldaar om 14.30 uur.