BOL geeft JOS slechts 1 helft goed partij

() • 382 weergaven

Op het warme kunstgras van het Amsterdamse Sportpark Drieburg is BOL er zaterdag tegen Jeugd Organisatie Sport / Watergraafsmeer (JOS/W) niet in geslaagd de eerste punten te halen in deze competitie. Na een 1-1 ruststand was het verzet van BOL in de tweede helft snel gebroken door drie treffers van JOS aan het begin van de tweede helft. Het had anders kunnen lopen als BOL in de eerste helft beter met de mogelijkheden die er zeker lagen, om was gegaan. JOS had wat meer balbezit maar deed daar niet zoveel mee. BOL kreeg in de tegenaanval verrassend veel ruimte. De ploeg verzuimde dat goed uit te spelen, meestal omdat de eindpass niet goed was of door te lang dralen met de bal. Niettemin kreeg BOL wat kansen, o.a. via Bas Jonker, Lex Duijs en Daniël Vos. De grootste en beste kans halverwege de eerste helft was voor Ruben Beentjes, die door Timon Plak op fraaie wijze vrij voor de keeper werd gezet. Helaas schoot hij te zwak in waardoor de keeper van JOS makkelijk kon redden. Daarmee ging een ideale mogelijkheid om op voorsprong te komen, verloren. Niet veel later liet de verdediging van BOL zich te makkelijk uitspelen en belandde de bal bij een volkomen vrijstaande aanvaller van JOS, die de bal simpel in kon schuiven. Een tegenvaller voor BOL, maar de Broekers toonden veerkracht want nog geen twee minuten later was het weer gelijk. Daniël Vos haalde randje zestien meter verwoestend uit en liet de keeper van JOS geen kans. De gelijke stand bleef tot de rust staan, hoewel vlak voor de pauze Romain de Jong nog een keer knap redde op een inzet van een aanvaller van JOS.
De gedachte was dat BOL zeker niet kansloos was tegen deze toch geroutineerde tegenstander en dat bood hoop voor de tweede helft. Die gedachte werd in de tweede helft al gauw gelogenstraft. JOS zette na ongeveer vijf minuten te hebben gespeeld een aanval op via de snelle rechteraanvaller. Hij omspeelde zijn tegenstander en mocht te makkelijk de bal vanaf de achterlijn terugleggen. In eerste instantie werd de bal nog weggewerkt, maar die kwam toen voor de voeten van een JOS-speler. Zijn schot zou een makkelijke prooi zijn geworden voor keeper Romain de Jong, maar omdat de bal met het hoofd van richting werd veranderd door een verdediger van BOL, was hij kansloos. Niet veel later werd slordig balverlies van BOL op het middenveld hardhandig afgestraft door JOS. Met een snelle aanval, nu over de linkerkant, werd de op dat moment in ondertal zijnde verdediging van BOL uitgespeeld en scoorde JOS voor de derde maal. En of het allemaal nog niet erg genoeg was, viel kort daarna ook nog de 4-1. Daarmee was het verzet van BOL gebroken en kon JOS de wedstrijd makkelijk uit voetballen. BOL bracht nog wat wissels in. Ruben Beentjes was na de eerste helft geblesseerd geraakt en vervangen door Piet Halman. Thimo Schouwink en Jeroen Korver werden vervangen door Tom de Groot en Tjardo Pols. Ook Daniël Vos werd gewisseld voor Martijn Witte. BOL trachtte nog wel de stand wat dragelijker te maken, maar werd zelden gevaarlijk. Pas vlak voor tijd was het Timon Plak die na een mooie balaanname de keeper van JOS nog een keer testte met een ziedend schot. Anderzijds mocht BOL Romain de Jong dankbaar zijn. Met enkele uitstekende reddingen voorkwam hij dat de uitslag nog erger was geworden. Het bleef 4-1. BOL leerde vandaag weer een les tegen een geroutineerde tegenstander. Hopelijk heeft die les snel effect voor de komende weken, zodat er punten gaan worden gepakt. Dat zal hopelijk komende zaterdag thuis tegen DHSC blijken. Aanvang 14.30 uur. Steun BOL 1 dan om tegen deze tegenstander de eerste winstpunten binnen te halen.