Verlies in openingsduel voor BOL tegen ARC

() • 536 weergaven

Het debuut van BOL in de vierde divisie is op een nederlaag uitgelopen.Een dag nadat de Zuurkoolcup voor de vijfde keer op rij werd gewonnen, dankzij een 2-2 gelijkspel tegen DTS door BOL 2, trad het vlaggenschip aan op het zojuist feestelijk geopende kunstgrasveld van ARC, een club met meer dan 2000 leden. Beide ploegen speelden in het seizoen 2018-2019 eerder tegen elkaar  en deden dat veel eerder ook al eens. De statistieken waren in het nadeel van BOL: 3x won ARC en 1x eindigde het in een gelijkspel.Om 14.30 uur gaf scheidsrechter Jelle Wesselsen het startsein. BOL was nog niet helemaal wakker want al in de 5e minuut scoorde ARC, het was Boyd Baatje die tekende voor dit doelpunt. De tegenstander ging wat achterover leunen en vertrouwde op de snelle spitsen.BOL kwam wat beter in de wedstrijd, maar verder dan wat speldenprikken kwam het niet.niet. Na ongeveer een half uur spelen kwam de eerste kans met een schot op doel van Timon Plak, maar de keeper had er geen moeite mee. Net voor de rust was er nog een kans voor Bas Jonker, maar zijn kopbal miste kracht.BOL speelde zeker niet slecht, dus de namens BOL aanwezige toeschouwers keken met vertrouwen uit naar de 2e helft .Al in het begin van de 2e helft waren er meerdere hachelijke momenten voor het doel van BOL. Met kunst en vliegwerk en een beetje geluk werd een doelpunt voorkomen.  BOL speelde slordig en leed veel onnodig balverlies.Er was nog wel een grote kans uit een corner van Timon Plak, waarbij de kopbal van Jeroen Korver op de paal belandde.De trainer paste nog een aantal wissels toe, Tom de Groot viel in voor Thimo Schouwink en maakte een verdienstelijk competitiedebuut. Kort daarna viel uit een snelle uitbraak van ARC de 2-0, wederom was Boyd Baatje de doelpuntenmaker. De wedstrijd was daarmee gespeeld.Er was nog een kans voor Tjardo Pols, die net was ingevallen en een vrije kopkans kreeg, maar helaas werd er niet gescoord.De statistieken blijven dus in het nadeel van BOL, maar de teams waren redelijk aan elkaar gewaagd en de omstandigheden waren prima met prachtig weer tot het eind. Vlak na het laatste fluitsignaal gingen de hemelsluizen wel open.De stemming in de bus op de terugweg leed niet onder de nederlaag, er werd uit volle borst meegezongen met de Hollandse krakers, waarop de buschauffeur opmerkte dat als ze net zo goed konden voetballen als zingen, het wel goed zou komen. Komende zaterdag wacht thuis de kraker tegen AFC ’34, een echte derby. Aanvang 14.30 uur. Komt dat zien!