BOL sneuvelt na penalty’s met ere voor beker

• 290 weergaven

In en tegen Eemdijk heeft BOL het net niet kunnen bolwerken tegen de kampioen van de vierde divisie B. Na penalty’s moest BOL uiteindelijk afscheid nemen van het bekertoernooi.
Op het sfeervolle complex van vv Eemdijk zagen de vele toeschouwers, waaronder ook een flink aantal uit Langedijk, in de eerste helft een gelijkopgaande strijd. BOL was door afwezigheid en blessures van enkele spelers wat gewijzigd qua opstelling, maar deed niet onder voor de kampioen en een klasse hoger spelende thuisploeg. Verdedigend had BOL het met in het centrum Rik Molenaar en Jeroen Korver en daarvoor Jurre van Lingen, het prima op orde. Zij werden daarbij bekwaam geassisteerd door Jelle Brandsma en Thimo Schouwink op de beide backposities. Eemdijk kon dan ook nauwelijks gevaarlijk worden. BOL probeerde met snelle tegenstoten de opponent pijn te doen, maar in eerste instantie lukte dat ook niet. Zo golfde het spel op en neer, zonder veel echte mogelijkheden. De eerste echte kans was voor Eemdijk halverwege de eerste helft, toen na een voorzet vanaf rechts de spits kon inkoppen. Zoals al vaker dit seizoen redde Romain de Jong magistraal. De beste kans voor BOL was er voor de uitstekend spelende Lex Duijs, die na een snelle rush zijn inzet in twee instanties nog net voor de doellijn gekeerd zag worden. Na een vooral door de getoonde inzet en intensiteit van het spel aantrekkelijke eerste helft, gingen beide ploegen rusten met een 0-0 stand.
Gedurende de tweede helft trok BOL zich wat meer terug en liet Eemdijk komen. Dat leidde voor Eemdijk in het eerste half uur nauwelijks tot doelgevaar, omdat BOL telkens bij machte was de aanvallende impulsen van de thuisploeg snel te ontregelen. Andersom kon BOL offensief minder uitrichten. Een afstandsschot van Thimo Schouwink dat net naast het doel vloog en een vrije trap net buiten de 16 meter van Eemdijk, genomen door Jack Schoon, waarbij de keeper eenvoudig kon redden, dat was het wel wat BOL aanvallend liet zien. Inmiddels had Tristan Verbeek, vervanger van de door een blessure ook node gemiste Timon Plak, zich moeten laten vervangen door Bas de Jong. Eemdijk probeerde het laatste kwartier de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. De “diekers” werden wat dreigender voor het doel van Romain de Jong, enkele afstandsschoten vlogen net naast het doel en vlak voor tijd kreeg de spits van Eemdijk nog een vrije kopkans, waarbij hij de bal net naast de linkerpaal kopte. De wedstrijd eindigde zoals die begon, in een 0-0 stand. Penalty’s moesten de beslissing brengen. De serie begon voor BOL hoopvol. Romain de Jong stopte de eerste penalty. Helaas miste BOL in de twee volgende beurten ook en deden de spelers van Eemdijk dat niet, zodat de serie uiteindelijk met 4-2 in het voordeel van Eemdijk werd beslist. Eemdijk mag de finale derhalve gaan spelen tegen vv Scherpenzeel. BOL moet afscheid nemen van het bekertoernooi, maar doet dat eervol. Maar goed ook, verzuchtte menig BOL-supporter gisteravond, want de finale wordt gespeeld op donderdag 18 mei, Hemelvaartsdag. In de wetenschap dat BOL de zaterdag erop dan weer moet aantreden voor de competitie en nog volop in de race is voor het kampioenschap, was dat wel heel veel gevraagd.