Gelijkspel voor BOL tegen SDC Putten

• 173 weergaven

Na het wat ongelukkige verlies de week ervoor tegen Zuidvogels, was het voor BOL zaterdag zaak de uitwedstrijd tegen SDC Putten winnend af te sluiten, teneinde de koppositie te behouden. Dat lukte niet, het werd een gelijkspel, een resultaat waarmee beide ploegen gezien het wedstrijdverloop, achteraf vrede mee konden hebben.
Gedurende de eerste helft werd duidelijk dat beide ploegen elkaar in kracht weinig ontliepen. Putten speelde wat voorzichtig, logisch gezien de slechte resultaten in de weken ervoor. BOL had meer balbezit en vaker het initiatief. Het spel zag er wat verzorgder uit dan dat van de tegenstander. De bal ging bij tijd en wijle makkelijk rond en voortdurend werd via combinaties geprobeerd de ruimte zoeken, die vaak op de flanken lag. Eenmaal bij de zestien aangekomen, verzandden de pogingen van BOL nogal eens door besluiteloosheid, waar wat meer opportunisme (een keer op doel schieten of een voorzet geven) op zijn plaats was geweest. BOL kon weinig grote kansen creëren. Twee maal kwam Bas Jonker in kansrijke positie voor het doel, zijn kopballen misten echter de juiste richting. Ook was er een aardige solo van Ruben Beentjes, afgerond met een schot dat net over het doel ging en een vrije trap van Jack Schoon, waarbij de bal ook over de goal werd geschoten.
Putten kreeg voor rust 1 grote kans. Een aanval over de linkerkant leidde tot een voorzet waarbij de bal door de benen van een BOL-verdediger glipte en een aanvaller van Putten de bal in kon schieten, gelukkig kon die nog worden geblokt. Daarnaast probeerde Putten via enkele corners gevaar te stichten, maar ondanks dat het enkele kopsterke spelers in de ploeg had, leverden die geen direct gevaar op. De ruststand was 0-0.
Aan het begin van de tweede helft was het nog harder gaan regenen, wat het toch al doorweekte kunstgrasveld nog zwaarder te bespelen maakte. In eerste instantie leek het dat BOL van plan was door te pakken. Maar een eerste waarschuwing kreeg BOL toen uit het niets een counter van Putten prima werd uitgespeeld en tot een doelpunt leidde. Dat werd op advies van de onafhankelijke assistent afgekeurd, omdat een speler van Putten hinderlijk buitenspel stond toen de bal werd ingeschoten. Aan de andere kant kreeg na een uitstekende voorzet van de rechterkant BOL via Jack Schoon een riante mogelijkheid. De dit keer in kwantiteit wat ingeboete, maar niettemin nog altijd deskundige kern van BOL-supporters veerde reeds op. Helaas te vroeg, want de bal belandde miraculeus naast, in plaats van in het doel. Daarna was het weer de beurt aan SDC Putten. Twee keer kreeg de thuisploeg de kans te scoren, maar dankzij twee uitstekende reddingen van keeper Romain de Jong, bleef het 0-0. Door de, mede door de zware omstandigheden, optredende vermoeidheid bij beide ploegen, werd het spel er niet beter op. Beide ploegen grossierden in onnodig balverlies. Diverse wissels werden aan beide kanten ingebracht. Voor BOL kwamen Martijn Ton en Tristan Verbeek. Nog eenmaal was BOL dicht bij de winst, toen na een actie vanaf de linkerkant Ruben Beentjes een dwarrelbal afgaf, die via de buitenkant paal naast het doel verdween. Zowel SDC Putten als BOL konden verder geen bres meer slaan in elkaars verdediging. Een verdediging bestaande uit Rik Molenaar (broer Mike was geblesseerd en kon niet meedoen) en Jeroen Korver als centraal verdedigingsduo, daarbij op de backposities kundig ondersteund door Jurre van Lingen en Thimo Schouwink. Zo eindigde de wedstrijd zoals die begon, met een 0-0 stand.
Door dit resultaat is de strijd om het kampioenschap alleen maar spannender geworden, aangezien Montfoort en Zuidvogels wel wisten te winnen. Met nog zes wedstrijden te gaan heeft BOL 1 punt voorsprong op beide concurrenten.
Komende zaterdag is BOL vrij. De dinsdag daarop, 11 april, speelt BOL de kwartfinale voor de districtsbeker tegen Zwaluwen ‘30. Deze wedstrijd wordt gespeeld op het complex van Kolping Boys, aanvang 20.00 uur.