BOL bereikt halve finale districtsbeker en schrijft geschiedenis

• 227 weergaven

In een toch al gedenkwaardig seizoen is BOL er dinsdagavond voor het eerst in het bestaan in geslaagd de halve finale van de districtsbeker te bereiken. Dat deed BOL door Zwaluwen ‘30 uit Hoorn thuis met 2-0 te verslaan.
De wedstrijd werd op het A-veld gespeeld en startte al om 19.00 uur. In de eerste helft was BOL de bovenliggende partij, maar moest de thuisploeg alert zijn op de handige voorwaartsen van Zwaluwen, met name no. 14 Jerven Devid. Er waren aan beide kanten enkele kansen te noteren. Gaandeweg de eerste helft werd BOL sterker. Uit een ingestudeerde corner viel na een half uur spelen de 1-0. Een corner van rechts werd teruggelegd, bij de tweede paal voorgegeven en teruggekopt door Daniël Vos, waarna Jack Schoon koppend afrondde. Een fraai doelpunt, vrucht van trainingsarbeid.
In het laatste kwartier van de eerste helft was Bas Jonker dicht bij de 2-0, toen hij knap laatste man van Zwaluwen Encho Margaritha uitkapte en alleen op keeper Droomers afstevende. De inzet van Bas werd door de keeper geblokt. Ruststand 1-0.
In de tweede helft kwamen Jelle Brandsma, Ruben Beentjes en Mike Molenaar in het veld voor Jurre van Lingen, Daniël Vos en Jeroen Korver. Na tien minuten spelen bediende Lex Duijs met een goede pass Bas Jonker, die weer alleen op de keeper af kon gaan en dit keer wel scoorde: 2-0. Niet veel later kreeg Timon Plak de ideale kans de wedstrijd in het slot te gooien, zijn schot belandde tegen de onderkant lat. Zwaluwen wilde er nog wel een wedstrijd van maken en drong meer aan. Het kreeg enkele goede kansen om iets aan de achterstand te doen, maar slaagde, mede dankzij weer enkele uitstekende reddingen van keeper Romain de Jong, er niet in te scoren. BOL wisselde inmiddels verder, ook Tristan Verbeek kwam in het veld voor Lex Duijs en Bas de Jong voor Mike Molenaar, die helaas geblesseerd zijn invalbeurt vroegtijdig moest staken. Het laatste deel van de wedstrijd was rommelig en scheidsrechter Bora Ari moest na enkele stevige overtredingen van Zwaluwen spelers enkele gele kaarten uitdelen. In de stand kwam geen verandering meer, de uitslag werd derhalve 2-0 voor BOL.

De halve finale speelt BOL uit in en tegen (vv) Eemdijk. Deze wedstrijd wordt op dinsdag 2 mei gespeeld, aanvang 20.00 uur. Er zal ongetwijfeld een flinke Broeker supportersschare afreizen om BOL te steunen.