BOL overmeestert ZOB na de rust

• 182 weergaven

In een met name na de rust sterk gespeelde wedstrijd heeft BOL in Zuidoostbeemster tegen concurrent ZOB de drie winstpunten binnen weten te halen. Trainer Tump had in de voorbereiding in de week voorafgaand weer eens benadrukt dat de kracht van BOL schuilt in het collectief. Dat collectief liet de ploeg gedurende de tweede helft weer zien, toen een 0-1 achterstand om werd gebogen naar een 4-1 overwinning.
Met Martijn Ton in de basis in plaats van Bas Jonker startte BOL verder in dezelfde basisopstelling als de week ervoor. BOL had veel balbezit maar werd nauwelijks gevaarlijk. ZOB kreeg via spits Ronday na tien minuten spelen een grote kans, toen hij na een fout in de verdediging van BOL alleen op de keeper af kon gaan. Zijn lob belandde echter op de lat. Pas na een half uur spelen was er voor BOL een reële mogelijkheid, Ruben Beentjes zag zijn schot helaas naast de goal belanden. Vlak voor rust kwam ZOB op voorsprong. Een corner werd door de verdediging van BOL niet goed verwerkt en opnieuw Ronday kon nu wel profiteren, met een kopbal zette hij zijn ploeg op voorsprong. Die voorsprong had even later groter kunnen zijn, toen Coenderman alleen voor Romain de Jong kwam, maar dankzij een goede redding van de laatste niet tot scoren kwam. Ruststand 1-0 in het voordeel van ZOB.

Na de rust liet BOL heel ander spel zien. Er waren veel meer positiewisselingen en veel beweging zonder bal. ZOB kreeg het er moeilijk mee. Wat ook hielp voor BOL was dat het resultaat al direct tastbaar werd, toen Jack Schoon na aangeven door Ruben Beentjes al na een paar minuten te hebben gespeeld, de gelijkmaker inkopte. BOL wilde meer en ging door met ZOB onder druk te zetten. Met nieuwe wissels in het veld, Rik Molenaar werd gewisseld voor René Rootlieb en Bas Jonker kwam voor Martijn Ton, kwam ZOB meer en meer onder druk. Al snel nadat hij in het veld was gekomen, scoorde Bas Jonker na een afgemeten voorzet van Lex Duijs de 2-1. Daarmee was de wedstrijd volledig gekanteld in Broeker voordeel. BOL bleef doorgaan met het energieke spel. ZOB kwam er niet meer aan te pas en het wachten was op meer doelpunten. Tien minuten voor tijd schoot Timon Plak na een mooie aanval op de paal. De terugkaatsende bal hakte hij fraai op de meegekomen Daniël Vos, die 3-1 kon scoren. BOL bracht nog twee wissels in, Tristan Verbeek kwam na lang blessureleed weer in het veld voor Ruben Beentjes en Jelle Brandsma verving in de verdediging Jeroen Korver. ZOB lag op de rug en om dat te accentueren was het nogmaals Bas Jonker die scoorde. Na een voorzet reageerde hij attent en met een sliding kon hij de bal in het doel tikken. BOL boekte zo een uitstekend resultaat tegen een concurrent voor de bovenste plaatsen. BOL komt door deze winst op een tweede plaats met maar 1 punt minder dan koploper Montfoort, dat komende zaterdag op bezoek komt. Een heuse topper dus, komt dat zien, aanvang zoals altijd om 14.30 uur.