Balsponsor BOL – SDC Putten

• 113 weergaven

Hanselman Groep BV – a SOCOTEC Company: ‘’Marktleider op het gebied van bouwrisicomanagement’’.

Hanselman Groep BV, al 37 jaar een begrip binnen de Nederlandse bouwsector. Als marktleider op het gebied van bouwkundige opnames en monitoring beperken wij de risico’s op schade in de omgeving rondom bouwprojecten en claims.

In het voortraject van (complexe) projecten zitten wij om tafel met de aannemer om de bouwrisico’s van de werkzaamheden voor de omgeving in kaart te brengen. Wij stellen een monitoringsplan op, waarin specifiek staat aangegeven welke gebouwen en objecten in de omgeving gemonitord dienen te worden.

Bij omgevingsmonitoring moet gedacht worden aan o.a. bouwkundige vooropnames, trillings-en geluidsmetingen, zettingsmetingen, maar ook bouwkuipmonitoring en grondwatermonitoring. Daarnaast is Hanselman Groep BV ook gespecialiseerd in het afwikkelen van schadeclaims, brand- en waterschades en het uitvoeren/opstellen van conditiemetingen en meerjaren-onderhoudsplannen.

Waarom is omgevingsmonitoring zo belangrijk?

Weten waar je als aannemer mee bezig bent en welke invloed de werkzaamheden hebben op de omgeving kan enkel doormiddel van het verzamelen van data uit monitoring. Door deze data is een aannemer risico-gestuurd aan het werk en wordt de kans op schade tot een minimum beperkt. Daarnaast is deze data de basis voor de afwikkeling van alle claims die binnenkomen.

SOCOTEC NEDERLAND

Sinds augustus 2021 is Hanselman Groep BV overgenomen door SOCOTEC Group. Een internationaal ingenieursbureau, gespecialiseerd in meten, testen, inspecteren en certificeren in verschillende sectoren. SOCOTEC opereert wereldwijd en is inmiddels gevestigd in 26 landen.

Begin 2022 is ook het Nederlandse Ingenieursbureau, Inpijn Blokpoel overgenomen door SOCOTEC Group. Samen met Hanselman Groep vormen zij nu SOCOTEC Nederland. Door de combinatie van diensten, kunnen SOCOTEC, Hanselman Groep en Inpijn Blokpoel Ingenieurs hun klanten nog uitgebreider en completer van dienst zijn.

Wilt u meer weten over onze organisatie of heeft u binnenkort zelf een nieuw project in uitvoering? Kijk snel op onze website:

www.hanselman.nl

www.inpijn-blokpoel.com