BOL boekt eerste winst in competitie

• 131 weergaven

BOL boekt tegen V.V. De Meern de eerste winst in competitie

Zaterdag wachtte BOL in De Meern, in de vinex wijk Leidsche Rijn, vv De Meern als tegenstander. De Meern is als kampioen van de tweede klasse B gepromoveerd naar de eerste klasse. De eerste drie wedstrijden hadden voor De Meern 1 x winst en 2 x verlies opgeleverd. Opvallend was het grote aantal doelpunten dat de Utrechters in de twee verloren wedstrijden al tegen had gekregen.

Wellicht daarom was er angst bij De Meern voor opnieuw zo’n scenario. BOL kreeg bij aanvang alle gelegenheid om de bal rond te spelen en kansen te creëren. Vergeleken met de week ervoor was de opstelling op één plek gewijzigd. Mike Molenaar, terug van een lichte blessure, startte als linksback, Rik Molenaar en Jack Schoon vormden het hart van de verdediging, door afwezigheid van (vanwege de week ervoor opgelopen rode kaart) voor 1 wedstrijd geschorste René Rootlieb.

De Meern speelde 4-3-3, waarbij de aanval het beste gedeelte van de ploeg bleek. Vooral Mike Molenaar had zijn handen vol aan de rechtsbuiten. De aanvallen over rechts leverde dan ook het meeste gevaar op.

Snel zou blijken dat de verdediging van De Meern het mindere deel van de ploeg was. Na zes minuten was het al raak voor BOL. Daniel Vos kon alleen op de keeper af gaan, omspeelde die en tekende voor de 0-1. Daarvoor had Martijn Ton ook al een grote kans op de 0-1 gekregen en kunnen scoren. 

Na een kwartier viel het tweede doelpunt voor BOL. Uit een voorzet vanaf rechts kopte Bas Jonker via de grond de 0-2 binnen. Ook de 0-3 kwam van zijn hoofd. Een corner werd kort genomen en via het hoofd van Rik Molenaar viel de bal wat onverwachts op het hoofd van Bas, die daarmee zijn derde kopdoelpunt in twee weken maakte.

En nog binnen het half uur viel ook de 0-4. De bal viel tussen de verdediging en de keeper van De Meern, maar Martijn Ton reageerde alert, was sneller en ook het ‘los’ roepen van de keeper had geen effect. Martijn legde de bal breed op Ruben Beentjes die scoorde, zijn 150e doelpunt in zijn carrière volgens Voetbal Nederland.

Daarna zakte het niveau bij BOL zienderogen. De scherpte werd minder en De Meern had niks meer te verliezen. Dit zorgde ervoor dat uit een corner De Meern nog voor rust de 1-4 maakte. Dit moest een waarschuwing zijn voor BOL. De Meern kreeg nog meer mogelijkheden op de 2-4 voor rust, die niet werden verzilverd.

Na rust was BOL onherkenbaar. Het spel werd slordig, de bal vaak snel verspeeld en de linies sloten niet goed aan. De Meern maakte hier gretig gebruik van en na een kwartier viel de 2-4. Twee minuten later had het erger kunnen worden voor BOL. Via een makkelijk gegeven strafschop kreeg De Meern de mogelijkheid om de achterstand verder te verkleinen. Waar je verwacht dat iemand bij deze stand de bal onberispelijk neemt, koos de net ingevallen speler van De Meern voor een stiftje. Deze belandde echter op de lat. Daar kwam BOL goed weg. De meegereisde BOL supporters waren het er over eens dat het anders nog heel moeilijk zou zijn geworden. 

Het wedstrijdbeeld veranderde hierna niet veel meer. BOL hield tegen en hoopte op een spaarzame counter. De Meern probeerde het nog wel, maar was niet meer bij machte om de aansluitingstreffer te maken. Zo pakte BOL de eerste winst en drie welkome punten van dit seizoen. 

Komende zaterdag staat thuis de inhaalwedstrijd tegen ZOB op het programma. Aanvang 14.30 uur.
De week erop speelt BOL woensdagavond voor de beker, uit tegen Kolping Boys.