BOL boekt tweede overwinning op rij

• 79 weergaven

BOL boekt tweede overwinning op rij

Zaterdag heeft BOL op het eigen BOLwerk de inhaalwedstrijd tegen ZOB met 2-0 weten te winnen. Die overwinning kreeg pas in de extra tijd gestalte toen de 2-0 viel. Lang ging het gelijk op en was onduidelijk of, en zo ja welke ploeg winnaar zou worden. 

Nadat eerder BOL 2 het goede voorbeeld had gegegeven en AMVJ 2 met 3-0 had verslagen, was het om ruim half drie de beurt aan BOL 1. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Mitchell Stuurman uit Hoofddorp. Hij moest er vanaf het begin bovenop zitten, want beide elftallen vochten voor elke meter. Dat leverde een schouwspel op met veel duels en ook veel overtredingen. Door afwezigheid van Martijn Ton en Ruben Beentjes was er een plek in de basis ingeruimd voor Tristan Verbeek en voor Thimo Schouwink. Ze zouden het zeer naar behoren doen. Daarnaast moest ook Lex Duijs door een blessure noodgedwongen aan de kant toekijken. 

BOL toonde in het eerste deel van de wedstrijd iets meer zuiverheid in de combinaties dan ZOB. Dat leidde tot enkele gevaarlijke situaties voor het doel van ZOB. De beste kans was voor Daniël Vos, hij kreeg de bal na een snelle aanval in de 16 meter voor zijn voeten, maar was onzuiver in de afronding. Diezelfde Daniël Vos was met zijn snelheid en rushes vaak moeilijk af te stoppen voor de verdedigers van ZOB.
ZOB kreeg naarmate de eerste helft vorderde ook een goede gelegenheid te scoren. Bij een aanval over de linkerkant kreeg het tot driemaal toe de kans, maar keeper Romain de Jong stond succes voor ZOB in de weg.

BOL dacht niet veel later de 1-0 te maken, toen Timon Plak de bal kreeg aangespeeld en door kon gaan op de keeper, zijn schot trof doel, maar op advies van de grensrechter van ZOB werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel van Timon. 

Tien minuten voor de rust viel de 1-0 alsnog. Weer was het Daniël Vos die aan de rechterkant oprukte, maar zijn solo gestuit zag door een lompe overtreding van de linksachter van ZOB. De bal werd uit de vrije trap die volgde door Timon Plak over de verdediging van ZOB geslingerd, waar Bas Jonker bij de tweede paal klaar stond om (weer) met het hoofd af te ronden, daarmee zijn vierde competitiedoelpunt makend. Een minuut later had het al weer anders kunnen zijn, want bijna vanaf de aftrap zette ZOB een aanval over de linkerkant op, waarbij de uitstekende nummer 18 van ZOB de bal op een presenteerblaadje legde voor de spits van ZOB. Uit zijn schot verdween de bal echter hoog over het doel op het trainingsveld achter het A-veld.  De 1-0 stand voor BOL bleef tot de rust ongewijzigd. 

Na de rust bleef het wedstrijdbeeld ongewijzigd, met twee fel strijdende ploegen die elkaar geen duimbreed toe wensten te geven. Het spel was niet altijd oogstrelend, maar de spanning en inzet vergoedden veel. Daarbij slaagde BOL er in de tweede helft beter in ZOB bij het eigen doel weg te houden. Het meeste gevaar ontstond dan ook voor het doel van ZOB. Zo sneed Timon Plak op zijn karakteristieke wijze door de verdediging van BOL, maar in plaats van zelf te schieten, legde hij de bal af op Jack Schoon, die net niet kon afronden. Ook diverse situaties waarbij er man-meer situatie ontstonden voor het doel van ZOB werden niet goed uitgespeeld. Zo hield BOL de tegenstander in de wedstrijd. Halverwege de tweede helft ook een goede gelegenheid voor ZOB, toen de bal vanaf links hard voor het doel van BOL werd geschoten. Met kunst en vliegwerk werd een doelpunt voorkomen. Intussen waren diverse wissels gedaan, Tristan Verbeek en Thimo Schouwink waren vervangen door Vincent Bakker en Jurre van Lingen, die weer mee kon doen na een blessure. Vlak voordat de officiële speeltijd verstreken was, kreeg ZOB een vrije trap op de helft van BOL. De bal werd naar links gespeeld en door de linksbuiten voor het doel geschoten, waar een aanvaller van ZOB klaar stond om in te schieten. Zo dacht ZOB alsnog de gelijkmaker te noteren, maar nu was er een vlagsignaal van de grensrechter van BOL, omdat de linkeraanvaller buitenspel stond toen hij de bal voor het doel schoot. Het bleef dus 1-0, tot woede van alles wat ZOB aanging en tot opluchting van BOL. Met nog vijf minuten extra speeltijd gaf ZOB nu nog meer ruimte weg. Hiervan profiteerde BOL. De net ingevallen Tjardo Pols, die pas op het laatst aan het wedstrijdformulier was toegevoegd, werd door Timon Plak fraai vrijgespeeld. Tjardo kon alleen doorgaan, behield het overzicht en legde de bal breed op de mee opgekomen Daniël Vos. Hij kon de bal simpel in een leeg doel schieten en bekroonde zo zijn goede wedstrijd alsnog met een doelpunt. Daarmee was de overwinning voor BOL beklonken, want niet veel later floot scheidsrechter Stuurman voor het einde van de wedstrijd. BOL boekte zo een overwinning die met veel inzet en wat geluk tot stand kwam, maar zeker verdiend te noemen was.

Volgende week speelt BOL opnieuw thuis, dan tegen Nunspeet, aanvang 14.30 uur.

Daarvoor speelt BOL dinsdag a.s. tegen Kolping Boys voor de beker, aanvang 20.00 uur in Oudorp.