BOL door in beker

• 167 weergaven

Zaterdag heeft BOL thuis tegen JVC uit Julianadorp in de poulefase van de districtsbeker de tweede overwinning geboekt. Het werd een moeizame 2-1 winst en daarmee gaat BOL door naar de volgende ronde in de bekercompetitie.

Lang zag het er zaterdag naar uit dat BOL op een op het C-veld gespeelde wedstrijd (het gerenoveerde A-veld is nog niet bespeelbaar), de in de eerste helft opgelopen 0-1 achterstand niet zou kunnen wegpoetsen. BOL was de hele wedstrijd beter en liet zien dat het niet voor niets een klasse hoger speelt dan JVC (uitkomend in de tweede klasse op zondag), maar was niet bij machte de stugge verdedigingslaag die JVC rond de eigen 16 meter had opgebouwd, te doorbreken. Dat kwam ook omdat BOL vaak in een te laag tempo de bal rond liet gaan en in de passing onnauwkeurig was.

In de eerste helft had BOL voortdurend het initiatief, kreeg tal van corners te nemen, maar echte kansen waren er nauwelijks. JVC loerde op de counter en was daarmee vlak voor de rust succesvol, toen een diep gespeelde bal door keeper Romain de Jong kon worden weggetrapt, helaas door hem werd gemist en een aanvaller van JVC vrije doortocht kreeg naar het verlaten doel van BOL en de 0-1 kon aantekenen.

Het eerste deel van de tweede helft speelde BOL frisser en er ontstonden diverse goede mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. Die werden niet verzilverd. BOL bleef het proberen, maar JVC kreeg zowaar ook een paar mogelijkheden naarmate de tweede helft vorderde. Door een goede redding van keeper de Jong en een bal die van de lijn werd gehaald door een verdediger van BOL, kon de thuisploeg een grotere achterstand voorkomen. Met nieuwe krachten in de ploeg probeerde BOL in het laatste kwartier de wedstrijd alsnog te doen kantelen. En dat lukte, toen een snelle aanval over rechts in tweede instantie kon worden afgerond door de goed ingevallen Bas de Jong. Niet veel later werd het na een identieke aanval ook 2-1, dit maal was de goed spelende Jurre van Lingen de doelpuntenmaker. De officiële speeltijd was toen haast verstreken, maar scheidsrechter Oughris, die zijn handen vol had aan dit duel, liet nog lang doorspelen. JVC probeerde het nog, maar had veel krachten verspeeld. De wedstrijd eindigde dan ook in een voor BOL verdiende, zij het moeizaam behaalde overwinning.

De laatste wedstrijd volgende week zaterdag tegen het nog puntloze OSV is voor BOL niet meer van belang, aangezien zowel JVC als Assendelft drie punten hebben en elkaar volgende week ontmoeten, waarmee BOL samen met 1 van deze twee ploegen doorgaat in de beker. Aanvang van de wedstrijd tegen OSV is om 14.30 uur, op het complex van BOL.