Onderhoud velden gestart

• 120 weergaven

Onderhoud velden gestart

Het laatste fluitsignaal had afgelopen zaterdag aan het eind van de wedstrijd van BOL 1 tegen Monnickendam nog niet geklonken, of de vijfde colonne trok er al op uit om voorbereidende maatregelen te treffen voor het onderhoud van (o.a.) het A-veld door de doelen van dit veld alvast te verwijderen.
De dagen erna ging men bezig met het trekken van sleuven over de lengte van A-, B- en C-veld (inclusief trainingsdriehoek), om daar vervolgens lange leidingen in te leggen. Daarop worden beweegbare kranen bevestigd die ondergronds komen te liggen. Dit gebeurt allemaal grotendeels in eigen beheer, een hele klus. 

Met deze operatie is het gesleep met slangen e.d. straks wel verleden tijd en kan met een druk op de knop elk veld op elk gewenst moment worden beregend. Dat spaart weer heel veel werk dus.

Dat we naar believen de velden kunnen beregenen is prettig in tijden van droogte, maar er gaat meer gebeuren. De toplaag van het A-veld geeft in de winterperiode veel problemen (is o.a. erg zacht en ongelijk). Die toplaag wordt daarom verwijderd door firma Stoop. Vervolgens wordt die bewerkt, geëgaliseerd en opnieuw ingezaaid. Ook de andere velden krijgen een “grondige” onderhoudsbeurt. Het (vooral op het C-veld) welig groeiende onkruid wordt verwijderd. Daarnaast wordt de toplaag bewerkt (o.a. gevertidraineerd) en geëgaliseerd, bemest en waar nodig ook opnieuw ingezaaid. Het beregenen van het hopelijk snel ontkiemende graszaad is straks dus een fluitje van een cent!

Behalve aan de velden wordt er in de zomerstop ook verder gewerkt aan de verfraaiing van onze kantine, deel twee dus, na de eerdere renovatie in de zomer van vorig jaar.
De plafonddelen van een deel van de kantine worden vernieuwd (op gelijke wijze als het plafond in het deel boven de bar), het oude wedstrijdsecretariaat wordt bij de kantine getrokken waardoor er meer zitgelegenheid ontstaat, de toegangsdeur naar de bestuurskamer wordt verplaatst en als laatste zal de vloer worden vervangen. Al dit werk moet aan het begin van het nieuwe seizoen gedaan zijn. Dan hebben we een kantine die zijn charme en uitstraling van een bruin café heeft behouden, maar aanzienlijk is opgefrist en gemoderniseerd. Tevens velden waarop de bal weer soepel rond kan gaan, al is daarvoor meer vereist dan een strakke grasmat. Heel veel van de beschreven werkzaamheden gebeurt door eigen leden. Hulde daarvoor!