BOL wint van Die Haghe

• 192 weergaven

BOL pakt de draad weer op met een winstpartij tegen Die Haghe

Na het verlies tegen Voorschoten ‘97 in de week ervoor, is BOL er zaterdag in geslaagd de draad weer op te pakken en tegenstander Die Haghe met 3-1 te verslaan. 

Op een door een fikse regen- en hagelbui wat soppig geworden A-veld trapten BOL en Die Haghe iets na half drie af, onder leiding van scheidsrechter Mitchell Stuurman en twee onafhankelijke assistenten, de heren Chris van Rijswijk en Jannes Prins.

Beide ploegen leken in het begin te spelen met de handrem erop en even af te willen wachten wat de tegenstander voor bedoelingen had. De eerste keer dat BOL gevaarlijk werd, was na ongeveer een kwartier te hebben gespeeld en kwam voort uit een vrije trap van Timon Plak. Hij  draaide de bal voor het doel van DH en Bas Jonker verlengde met het hoofd. De bal passeerde keeper Bas Drost van DH, maar via de binnenkant paal ketste die de doelmond weer uit. Even later was ook DH een keer gevaarlijk, toen een aanvaller uit een voorzet van de rechterkant de bal hard op doel schoot, waarbij die net over de lat van keeper Habets scheerde. Langzamerhand werd het duel een echte wedstrijd met veel strijd en duels, maar helaas met weinig zorgvuldigheid in de passing. Daarom waren er aan beide zijden nauwelijks uitgespeelde aanvallen te noteren. Dat het eerste doelpunt uit een dode spelsituatie viel, was niet verrassend. Na een half uur kreeg BOL een corner, waaruit de bal knap werd ingekopt door Jelle Brandsma, helaas tegen de lat. De terugspringende bal werd nog eens ingekopt, tegengehouden en kwam toen bij René Rootlieb, die een meter voor de doellijn de bal in het doel kon tikken en BOL daarmee op voorsprong kon zetten. De vreugde hierover was echter van zeer korte duur, want direct na de aftrap viel uit de aanval die DH opzette al de gelijkmaker. Een voorzet voor het doel van BOL werd matig verdedigd en viel voor de voeten van DH-speler Mitchell de Bas, die van dichtbij de bal in het doel kon schieten. Daarmee was BOL terug bij af en de gelijke stand bleef tot de rust gehandhaafd, want veel gevaar ontstond niet meer voor een van beide doelen. 

Kennelijk had trainer Erwin Tump zijn mannen in de rust gemaand tot het nemen van meer initiatief, want direct na het eerste fluitsignaal lieten de Broekers zien vanmiddag toch echt voor de winst te willen gaan. Veel meer duels werden gewonnen en de combinaties begonnen ook beter te lopen. Dat leidde tot kansen voor het doel van DH. Snel meende BOL al de 2-1 te maken toen Alex van Enoo doel trof, maar deze treffer werd geannuleerd wegens buitenspel. Die tweede treffer viel toch. Daniël Vos voerde aan de linkerkant een knappe solo uit en legde de bal net op tijd terug op Martijn Ton, die deze kans niet aan zich voorbij liet gaan en de bal langs de keeper van DH in het doel schoof. BOL ging gesteund door deze voorsprong door en vijf minuten werd dit beloond met nog een doelpunt. Een flitsende aanval werd bekwaam afgerond door Daniël Vos, bij het vorige doelpunt nog de aangever. Zo leidde de sterke fase van BOL tot een comfortabele voorsprong van twee doelpunten, na ongeveer twintig minuten gespeeld te hebben in de tweede helft. De spelers en staf van DH reageerden geërgerd en meenden dat het derde doelpunt van BOL had moeten worden afgekeurd wegens buitenspel, wat zeker niet het geval was. Het betekende wel dat het spel wat harder werd en er over-en-weer, door DH en ook door BOL, meer gepraat werd. Bijna alle beslissingen van de goed leidende scheidsrechter Stuurman werden van commentaar voorzien. BOL bleef echter de betere in de tweede helft en gaf nauwelijks een kans weg aan DH. Een maal was DH nog dreigend. Uit een vrije trap van zo’n 20 meter voor de goal van BOL werd de bal hard op doel geschoten, maar keeper Melvin Habets had er goed het oog in en zag de bal net over gaan. BOL geloofde het wel en beperkte zich vooral tot het behouden van de voorsprong. Zo werd de hardwerkende spits Alex van Enoo ingewisseld voor middenvelder Tristan Verbeek en ook Sander Bakker kwam in het veld voor Jelle Brandsma, die na zijn blessure die hem enkele weken aan de kant had gehouden, weer een ruim uur mee kon spelen. Het spel van DH werd er niet beter op, mede door de irritaties die langs de kant en in het veld steeds luider verwoord werden. Kansen kreeg DH nauwelijks meer, mede door het telkens snelle ingrijpen van de BOL-verdediging. Helaas kreeg in de extra bijgetelde tijd de wedstrijd nog een vervelend staartje. Een onbezonnen actie van uitblinker van de tweede helft Daniël Vos, die zich even vergat en zich afreageerde op zijn tegenstander, betekende rood voor hem. In het tumult dat daarna ontstond moest ook een speler van DH met rood van het veld. Het wierp voor BOL een smet op de vreugde van de overigens verdiende overwinning.

Volgende week reist BOL naar Honselersdijk om het daar tegen de gelijknamige ploeg op te nemen. Het is even een eindje reizen (er gaat weer een bus), maar hopelijk is er weer de nodige steun van supporters uit Langedijk.