Terug van weggeweest (deel 2)

• 113 weergaven

Inmiddels begin ik in herhaling te vallen, maar ook dit keer ontkom ik er niet aan: we zijn éíndelijk weer terug. Terug van weggeweest. Althans, als het weer het toe laat. Als u dit leest is dat het geval en anders is dit stuk gestorven in schoonheid. Want zoals Cruijff ooit sprak: ‘’Als je probeert iets mooi te doen en het mislukt, dan sterft de schoonheid’’. Al goed, het is in ieder geval fijn dat de weersomstandigheden nu doorslaggevend zijn voor het doorgaan van de wedstrijden. Dat is lang geleden.

En om er nog meer positivisme aan toe te voegen, door alle versoepelingen zijn ook de ouderwetse kantine avondjes weer terug van weggeweest! Tel daarbij op dat het binnen niet kan regenen en je hebt alle ingrediënten voor een ouderwetse zaterdag.

Over de wedstrijd van vandaag kan ik kort zijn: geen idee. De tegenstander van vandaag is voor mij een volstrekt onbekende en dit zal ook gelden voor het vlaggenschip van onze vereniging. Nog nooit eerder werd er tegen Velo aangetreden. Voeg daar aan toe dat er alweer een aantal maanden niet is gevoetbald en dat er dus ook niks zinnigs gezegd kan worden over vorm etc.

De stand op de ranglijst doet vermoeden dat beide ploegen dichtbij elkaar liggen, maar dat alles zal zich vandaag moeten gaan uitwijzen. BOL heeft een aantal goede resultaten geboekt in de oefenwedstrijden in aanloop naar deze wedstrijd. Wat dat betreft zou je kunnen zeggen dat BOL in een goede vorm steekt. Maar het kan verkeren, zoals Bredero ooit sprak.

Over de derde helft kan ik uitgebreider zijn, wat heerlijk dat deze weer in normale vorm kan gaan plaats vinden. Na alle verbouwingsperikelen en corona maatregelen is het immers alweer een flinke tijd geleden dat we de barkrukken boven ons hoofd mochten tillen, uit pure euforie. Hoe mooi zou het dan ook zijn als er vandaag op deze stormachtige zaterdag, weer uitgebreid gefeest kan worden na het binnenhalen van drie belangrijke punten. Ik tref in ieder geval alle voorzorgsmaatregelen met het oog op een groot feest en kom daarom op de vélo. Alle gekheid op een stokje, we zijn blij jullie weer te mogen ontvangen en kijken uit naar een ouderwetse zaterdag op het BOL-werk. Terug van weggeweest, hopelijk blijvend. Proost!