Corona-richtlijnen [Update 26 januari 2022]

() • 114 weergaven

Zaterdag 29 januari eindelijk weer competitievoetbal op de velden van BOL! Door het per woensdag 26 januari verlichten voor de sport van de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus, is het gelukkig vanaf komend weekeinde weer mogelijk om te voetballen in competitieverband. Voor alle elftallen, behalve BOL 1 & 2, zal komend weekeinde weer een competitieronde worden gespeeld. De bedoeling is om voor de B-categorie (alle teams bij BOL behalve BOL 1 & 2) deze competitie gewoon af te maken volgens de normale speeldagenkalender.

Hoe die competitie zal verlopen voor de A-categorie is nog even de vraag, hierover zal de KNVB vrijdag 28 januari meer duidelijkheid geven. Om ruimte te maken in het programma heeft de KNVB besloten de bekercompetitie te staken, hiervoor zullen dus dit seizoen geen wedstrijden meer worden gepland.

Maatregelen
Er is wel een aantal maatregelen waar wij ons allen aan hebben te houden. Deze staan hieronder opgesomd.
– Publiek mag weer aanwezig zijn bij trainingen en wedstrijden.
– Wel dient men onderling de anderhalve meter afstand zoveel mogelijk te bewaren.
– Voor de toegang tot kantine, kleedkamers en toiletten is een corona-toegangsbewijs nodig en een identificatiebewijs. Dit geldt voor alle        bezoekers en leden van 18 jaar en ouder. Deze dienen desgevraagd te kunnen worden getoond.
– Bovenstaande regel geldt niet voor vrijwilligers die een taak hebben en voor leden van de staf, scheidsrechters, etc.
– In de kantine zijn er vaste zitplaatsen en geldt ook de 1,5 meter regel. Mondkapjes zijn verplicht bij verplaatsing. Dit geldt ook voor kantinepersoneel.
– Verder gelden de algemene hygiëne- en gezondheidsregels, zie hiervoor ook het protocol op de site van NOC-NSF.
https://nocnsf.nl/media/5260/noc-nsf-protocol-verantwoord-sporten-v260122.pdf

We vragen iedereen die ons complex bezoekt, dus onze leden, gasten van bezoekende verenigingen, toeschouwers etc., zich steeds te houden aan bovenstaande regels. We begrijpen dat ze de vrijheid beperken en niet altijd leuk zijn, maar daar staat tegenover dat er weer gevoetbald kan worden en dat er toeschouwers bij kunnen zijn. Dat vergoedt veel. Laten we proberen dat laatste steeds in het oog te houden en daarvoor en voor de veiligheid van ons allen deze moeite te doen.

Bestuur csv BOL