BOL wint in spannende wedstrijd van Voorschoten ‘97

• 191 weergaven

In een spannende wedstrijd tegen Voorschoten ‘97 heeft BOL in extremis de winst naar zich toegetrokken. BOL verstevigt zo zijn positie in de middenmoot met na acht gespeelde wedstrijden 12 punten. Een nette prestatie van het trainersduo Tump – Groenhuijzen. Voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste had BOL 2 het goede voorbeeld al gegeven door na een ook spannende wedstrijd een belangrijke overwinning te boeken op Wartburgia 2 (3-2 winst). Zo verzamelden de mannen van Robbert Slot belangrijke punten. Smet was het opnieuw geblesseerd uitvallen van Pieter-Bas den Hartigh, we hopen dat zijn blessure niet zo ernstig zal zijn als waarvoor wordt gevreesd.

Onder leiding van scheidsrechter Bram van den Boogaard uit Amersfoort trapten BOL en Voorschoten iets na 14.30 uur af. Het werd vanaf het begin een wedstrijd die het alleszins waard was om te zien, helaas was dit door bekende omstandigheden slechts aan weinigen gegund. Het tempo lag hoog en beide elftallen probeerden waar het kon, de aanval te zoeken. Vaak te snel, wat leidde tot een wat chaotisch spelbeeld met veel balverlies aan beide kanten. Toch waren er af en toe ook mogelijkheden voor beide ploegen. De eerste om daar iets mee te doen was BOL. Na een hoekschop slaagde de verdediging van Voorschoten, niet het beste deel van de ploeg zaterdag, er niet in de bal weg te werken en
het was de mee opgekomen Jelle Brandsma die de bal achter keeper v.d. Niet van Voorschoten kon schieten. Daarmee kwam BOL op voorsprong na ruim een half uur te hebben gespeeld. Het leidde ertoe dat Voorschoten probeerde nog meer druk te zetten op de verdediging van BOL. Met name via de linkerkant werd Voorschoten af en toe gevaarlijk en het was dan ook geen toeval dat de uitblinkende nummer 7 van der Wilden zorgde voor de gelijkmaker, toen hij uit een moeilijke hoek de bal toch via de binnenkant van de paal keihard achter keeper Xander Snoek knalde. Ja u leest het goed, Xander Snoek, hij was bereid gevonden om de plek van de zieke vaste keeper Melvin Habets in te nemen en hij deed dat weer op de hem vertrouwde, zeer bekwame manier. Ruststand 1-1. Ook in de tweede helft was het duel aantrekkelijk. Het tempo bleef hoog en aan beide kanten was er gevaar voor de doelen. Weer was het BOL dat het eerst profiteerde. De actieve Martijn Ton kon op snelheid alleen doorgaan op de keeper van Voorschoten en hij rondde bekwaam af. Scheidsrechter van den Boogaard negeerde, niet voor het eerst overigens, terecht het vlagsignaal van de grensrechter van Voorschoten, want van buitenspel was zeker geen sprake. Opnieuw een voorsprong voor BOL en die had direct daarna uitgebreid kunnen worden, toen Jack Schoon na een dieptepass van Timon Plak de
bal panklaar legde voor Daniël Vos. Daniël hield het hoofd niet koel en knalde bal helaas over de goal van Voorschoten. Aan de andere kant kreeg Voorschoten ook diverse malen de kans te scoren, met name de nummer 9 miste een opgelegde kans toen hij in vrije schietpositie de bal klungelig naast het doel van BOL schoot. Met nog ruim een kwartier te gaan kwam de gelijkmaker er toch. Weer nummer 7 van Voorschoten stond aan de basis, toen hij na een fraaie passeeractie aan de linker zijlijn de bal voorgaf en dit keer was die wel besteed aan de spits van Voorschoten. Meteen daarna werd het nog erger voor BOL, een minuut later werd de bal van de rechterkant voorgegeven en  ongelukkig verdedigd door BOL, waarna aanvoerder Verplancke kon profiteren en zijn ploeg zelfs op voorsprong bracht. Met nog een klein kwartier te gaan werd, nog versterkt door de vanwege de grijze weersomstandigheden al invallende schemer, het perspectief daarmee voor BOL nog donkerder. Uit alle macht probeerde BOL een gelijkmaker te forceren. Diverse wissels werden ingebracht, Bastiaan Schaasbergen kwam voor Thimo Schouwink, Manuel Goosens voor Jelle Brandsma en Jurre van Lingen voor Daniël Vos. Hoe BOL ook probeerde, het was
in eerste instantie Voorschoten dat de kans kreeg het duel definitief te beslissen. Dat leek te gebeuren, toen ongeveer vijf minuten voor het einde het 2-4 maakte. Het doelpunt werd echter afgekeurd op advies van de grensrechter van BOL, omdat het laatste tikje werd gegeven door een speler die op dat moment buitenspel stond. Toen niet veel later Jack Schoon te fel werd geattaqueerd in de zestien meter van Voorschoten en scheidsrechter van den Boogaard, die er dichtbij stond, een penalty gaf aan BOL, waren de rapen gaar bij de Voorschotenaren. Fel waren de protesten en van den Boogaard was mild toen hij slechts 1 speler geel gaf. De penalty bleef staan natuurlijk en deze werd voortreffelijk benut door Martijn Ton, die daarmee zijn tweede doelpunt maakte. Daarmee leek de wedstrijd te eindigen in een gelijkspel, een puntendeling die gezien het spelbeeld terecht zou zijn geweest. Er was echter nog wel wat extra tijd te spelen, mede door het oponthoud bij de gegeven penalty. En in die extra tijd trok BOL de wedstrijd alsnog naar zich toe via uitblinker aan de kant van BOL, Timon Plak. Aangespeeld op het middenveld dreef hij de bal op en besloot onverwacht tot een schot van minstens twintig meter van de goal van Voorschoten. De bal zoefde over de vochtige grasmat in de rechterhoek en verraste de keeper van Voorschoten volkomen. Het duel kreeg daarmee (opnieuw) een zeer verrassende draai, dit maal was er echter geen tijd meer voor Voorschoten om er nog iets aan te doen. BOL kon
daarmee een belangrijke winst boeken en kreeg daarmee misschien wel iets te veel, de teleurstelling bij Voorschoten direct na afloop was natuurlijk voorstelbaar en logisch. De manier waarop die na afloop door sommige spelers van Voorschoten werd afgereageerd op
de scheidsrechter en enkele spelers van BOL was dat niet. Volgende week opnieuw een belangrijke (uit)wedstrijd voor BOL. Dan is Monnickendam de tegenstander, dat 1 punt meer heeft dan BOL.