Verslag BOL – SVW 27

• 88 weergaven

BOL bekert na ruime zege verder
BOL is er door een ruime overwinning op (bijna) gemeentegenoot SVW’27 in geslaagd door te gaan in de beker. In een poule van vier eindigt BOL als eerste met vijf punten, evenveel als Jong Holland dat ook doorgaat, maar een iets minder goed doelsaldo heeft. BOL had afgelopen zaterdag geen al te moeilijke middag tegen zondag tweedeklasser SVW. Al snel kwam BOL aan de leiding door een doelpunt van Danny Konijn. SVW gaf behoorlijk tegenstand en beschikte over een aantal technisch goede voetballers, maar kon nauwelijks gevaar stichten voor het doel van BOL. Andersom kon BOL dat wel voor het doel van SVW, er waren zeker een handvol goede mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar tot de rust bleef het bij 1-0.
Na de rust wilde BOL snel orde op zaken stellen en dat lukte ook toen na ongeveer tien minuten spelen Bas Jonker de bal afpakte van een tegenspeler en Timon Plak goed diep stuurde. Timon liet op zijn beurt met een schuiver in de hoek de keeper van SVW kansloos, 2-0. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, maar toch deed SVW snel nog iets terug. Uit een van de weinige geslaagde aanvallen slaagde de handige linksbuiten van SVW erin een goede voorzet af te leveren, waaruit de bal hard werd ingekopt door een vogelvrij staande SVW-speler. Daarmee was de spanning toch weer terug en dat duurde een minuut of tien. Maar toen was het Jack Schoon die uit een door hem zelf opgezette aanval de 3-1 scoorde en daarmee het verzet van SVW definitief brak. BOL zette nu de ene na de andere aanval op en wist met soms fraaie combinaties de score nog met drie doelpunten uit te breiden, doelpuntenmakers waren Danny Konijn (2 x en in totaal 3 dus, een hattrick!) en Thimo Schouwink. Bij een stand van 6-1 voor BOL floot scheidsrechter Onno Jans uit Petten de wedstrijd af, hij had geen al te lastige middag gehad en leidde de wedstrijd bekwaam. BOL kan de start van de competitie met vertrouwen tegemoet zien. Die competitie start komende zaterdag 25 september. Dan komt Z.O.B. naar Broek op Langedijk. Er zal BOL alles aan gelegen zijn om in die eerste wedstrijd de drie punten thuis te houden. Komt dat zien, aanvang 14.30 uur op het BOL-complex aan de Prinses Margrietstraat.