BOL zonnepanelen

BOL wordt steeds groener

• 296 weergaven

De clubkleur is gedeeltelijk groen, de velden bij BOL liggen er in deze (helaas) bijna voetballoze weken aanlokkelijk groen bij en ook wat de energievoorziening betreft, wordt BOL steeds groener.

Door het leggen van 103 zonnepanelen enkele maanden geleden op de kleedaccommodatie en de kantine, voorziet BOL met ingang van dit seizoen voor een belangrijk deel in de energiebehoefte met milieuvriendelijke opgewekte stroom. Een groene club in allerlei opzichten. Naast dat het beter is voor het milieu levert het de club ook een besparing op inde energiekosten, omdat de opgewekte zonnestroom over een jaar gerekend het stroomverbruik volledig dekt. Dat betekent dat de investering in de zonnepanelen naar verwachting binnen vier tot vijf jaar is terugverdiend. Groen is in dit geval dus goed voor het milieu en ook voor de clubkas.