Gehavend BOL toont veerkracht en boekt na zware pot de eerste winst in Nootdorp

• 134 weergaven

In het tegen Den Haag aangeplakte Nootdorp, echter behorend tot de gemeente Pijnacker, is het eerste elftal van BOL er zaterdag in geslaagd de eerste drie punten te pakken in deze competitie. Een morele opsteker van jewelste voor de mannen van trainers Erwin Tump en Rene Groenhuijzen en behaald op een memorabele wijze.

Op een zware grasmat, het had al de hele ochtend geregend in de regio Den Haag, trof BOL in s.v. Nootdorp een tegenstander die 1 punt had na 2 wedstrijden. BOL was nog puntloos. Onder leiding van de jonge scheidsrechter E. van der Vaart werd er stipt om 14.30 uur afgetrapt. BOL alleen gesteund door een aantal geblesseerde of geschorste spelers (Timon Plak en Rick Molenaar waren geblesseerd, Dennis Rijs geschorst), enkele wisselsen een paar staf- en (oud)bestuursleden. Ze zouden een spannende middag beleven! Al snel werd duidelijk dat het op het natte en gladde grasveld lastig voetballen zou worden.Nootdorp bleek een wat oudere ploeg met vooral voorin veel lengte. De tactiek van Nootdorp was vrij eenvoudig, zo snel mogelijk de bal diep naar de spits zien te krijgen, die moest doorkoppen naar opkomende spelers om zo gevaar te stichten. Het leidde in de eerste 30minuten tot weinig gevaar voor het doel van BOL. Andersom kreeg BOL nogal eens de kans een uitbraak op te zetten, maar de precisie in de eind passing ontbrak steeds om echt gevaarlijk te worden. De thuisploeg probeerde door vervelende overtredingen en het nodige verbale geweld BOL te intimideren. Eerste slachtoffer daarvan was rechterverdediger Manuel Goosens, die na ongeveer een half uur spelen het veld geblesseerd moest verlaten,door een te harde overtreding van de nummer 11 van Nootdorp. Die kreeg daarvoor geel en mocht daarmee niet klagen. Tristan Verbeek kwam in het veld en junior Vincent Bakker schoof van het middenveld door naar de achterste linie. Hij deed dat weer op een manier alsof hij er al jaren speelde.

De vrije trappen van Nootdorp, steevast genomen door de nummer 9, zorgden af en toe voor wat dreiging. Uit een van deze vrije trappen belandde de bal via het hoofd van René Rootlieb en de lat over de achterlijn. Daar kwam BOL goed weg. Maar uit de daaropvolgende hoekschop kon de nummer 11 van Nootdorp ongehinderd van dichtbij inkoppen en Nootdorp op voorsprong brengen. Weer een achterstand voor BOL en weer omdat er even niet alert werd verdedigd.

Deze stand bleef gehandhaafd tot de rust. Het weer werd allengs slechter, steeds overvloediger kwam de regen naar beneden. In de tweede helft ontpopte de wedstrijd zich mede daarom meer en meer tot een vechtwedstrijd. Alweer een onbesuisde overtreding, dit keer op Vincent Bakker door de nummer 9 van Nootdorp, betekende de aftocht van een tweede geblesseerde speler van BOL. Deze nummer 9 was een goede, maar af en toe ook wat theatrale en geniepige voetballer. Hij kreeg eveneens geel voor zijn vergrijp. Bram Kliffen kwam in het veld om Vincent te vervangen.

BOL liet zich door het af en toe te harde spel van Nootdorp echter niet van de wijs brengen. Meer en meer bleek ook dat de verdediging van Nootdorp niet al te solide was en er in de combinatie tegen de wat lompe verdedigers wel wat te halen viel. Uit een goed uitgespeelde aanval over links na ongeveer 17 minuten was het Martijn Ton die goed doorging en de bal vanaf de linker achterlijn voorzette. De attent meegekomen Tristan Verbeek knalde de bal bij de tweede paal binnen en tekende zo voor de gelijkmaker. Een fraaie aanval op even fraaie wijze afgerond! De vlaggende grensrechter van Nootdorp werd terecht genegeerd door de
scheidsrechter, want er was bij deze aanval geenszins sprake van buitenspel. Nootdorp was het even kwijt en BOL rook dat er meer te halen viel. Dat bleek al vijf minuten later. Danny Konijn draaide net buiten de 16 meter goed van zijn tegenstander weg en gaf vervolgens de bal fraai mee aan Martijn Ton, die in vrije positie verscheen voor de keeper en deze met een harde lage schuiver kansloos liet. De wedstrijd was binnen vijf minuten volledig omgedraaid. Nootdorp raakte lichtelijk in paniek en door enkele wissels in te brengen probeerde het de aanval weer te zoeken. De wedstrijd werd daarmee nog spannender dan die al was. De nodige corners en halve corners (verre ingooien) werden voor het doel van BOL geslingerd. Daarbij kwam BOL een paar keer heel goed weg. Ook toen de scheidsrechter tot twee keer toe geen strafschop wilde geven, toen aanvallers van Nootdorp met veel bombarie ter aarde vielen. Hij stond er elke keer dicht bij dus zal het ongetwijfeld juist hebben gezien. Aan de andere kant ontstond door het aandringen van Nootdorp ook veel ruimte voor de tegenstoten van BOL. Er kwamen dan ook zeker drie goede kansen om de wedstrijd definitief te beslissen, maar helaas. Na drie minuten extra tijd bij te hebben getrokken floot de goed leidende scheidsrechter van der Vaart af. Een bevrijdend signaal voor BOL dat opeen knappe manier de overwinning bevochten heeft. Hulde mannen voor de strijdlust en het karakter dat vanmiddag is getoond. De hatelijke nul punten zijn verdwenen en er is weer perspectief om de blik verder naar boven te richten op de ranglijst van deze nog prille competitie.