Wedstrijdboekje 19 september

() • 289 weergaven

Terug van weggeweest

Corona-stop bla bla bla, lang niet gevoetbald bla bla bla, Mark Rutte, Hugo de Jonge bla bla bla. U kent het wel. Laat ik gewoon maar beginnen met te zeggen: wat heerlijk dat we weer de wei in mogen én wat heerlijk dat wij jullie weer in ‘’grote’’ getalen mogen ontvangen. Hoewel veel anders is dan pakweg een halfjaar geleden, is de drang om weer te voetballen onverminderd hoog. In de maatschappij is er veel gebeurd, maar ook bij BOL heeft men de afgelopen tijd niet stil gestaan. Van zonnepanelen en robotmaaiers tot een nieuwe trainer. Ook bij BOL stond de wereld op zijn kop. De club gaat vooruit, in tijden dat de wereld even lijkt stil te staan.

Een nieuwe trainer, een nieuwe staf én flinke aanwas vanuit de jeugd. Het zijn opgesomd de drie meest positieve veranderingen binnen de selectie. Zeker het laatste onderdeel is voor BOL, gezien de laatste jaren, een unicum te noemen. Een gretige groep jonge honden die klaar zijn om hun plekje te veroveren in de harten van het BOL publiek, dat is in jaren niet meer gebeurd. De laatste jaren werkte BOL steevast met een vrijwel identieke selectie naar een seizoen toe. Dat daar nu eindelijk weer nieuw bloed aan kan worden toegevoegd valt alleen maar toe te juichen. De oplettende kijker heeft de jeugdige aanwas natuurlijk al opgemerkt tijdens de eerste oefenwedstrijden/bekerwedstrijden.
Ook de nieuwe trainer, Erwin, maakt tot nu toe een goede indruk. Samen met zijn assistent, René, verzorgen zij iedere week weer leuke intensieve trainingen. Met tot nu toe iedere training ook nieuwe oefeningen. Plezier staat bij beide hoog in het vaandel en na een minder goed verlopen vorig seizoen, is het terug vinden van plezier prioriteit nummer één. Dankzij een goede voorbereiding lijkt het plezier binnen de selectie meer en meer terug te komen en dat heeft tot nu toe enkele mooie resultaten opgeleverd. BOL lijkt de boel weer op de rit te hebben en gaat met nieuw elan en een nieuwe speelwijze proberen om komend seizoen wederom hoge ogen te gooien in de eerste klasse.

En dat nieuwe seizoen begint vandaag, met een wedstrijd tegen Argon. Het is lastig in te schatten hoe de krachtsverhoudingen dit seizoen zullen komen te liggen. BOL werd immers ingedeeld in een competitie met louter onbekende tegenstanders. Aan een voorspelling voor deze wedstrijd ga ik mij dus niet branden, enige wat ik kan zeggen is: de mannen gaan na een goede voorbereiding alles geven. Dan zal na afloop vast en zeker blijken of dit genoeg is geweest. Geniet vooral met elkaar van de terugkeer van competitievoetbal op het BOL-werk. Laten wij dan na afloop op gepaste afstand met elkaar proosten op een nieuw seizoen én op elkaars gezondheid! We mogen weer!

Dan wil ik graag afsluiten met een groot compliment naar alle vrijwilligers die er voor zorgen dat er na een lange stop weer gevoetbald kan worden op het BOL-werk. Van de 5e colonne, het barpersoneel tot de corona coördinatoren en alle vrijwillige ouders die hun steentje bijdragen om alles weer aan het draaien te krijgen: hartelijk bedankt! Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen er weer in beweging komen om er ondanks alles, ook dit seizoen weer een mooi seizoen van te maken. Het past en hoort bij deze club, maar het is zeker niet vanzelfsprekend.