BOL na goede start opnieuw met lege handen

• 127 weergaven

In Zuid-Oost Beemster trad BOL zaterdag aan tegen een oude rivaal waartegen al menig duel was uitgevochten, vooral op tweede klasse niveau. ZOB is een club met “aantrekkingskracht” op spelers die op een hoger niveau hebben gevoetbald. Zo ook voor aanvang van dit seizoen, ZOB versterkte zich opnieuw met enkele spelers, o.a. van Purmersteijn (hoofdklasse zondag) afkomstig.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Erwin Dam was het BOL dat de eerste aanval opzette. Uit een vlotte combinatie kwam de bal bij Tristan Verbeek die onreglementair werd gestuit. Het gevolg was een vrije trap net buiten de 16 meter, die Tristan zelf voor zijn rekening nam. Terecht, want hij krulde de bal fraai langs de muur in de rechterbovenhoek, 1-0 voor BOL dus en een mooie meevaller.

ZOB leek even aangedaan door de vroege achterstand, maar nam al snel het heft in handen. Via snelle balcirculatie en het afjagen van de tegenstander bouwde ZOB een overwicht op. Tot echte kansen leidde dit niet, behoudens een aantal vrije trappen die geen gevaar opleverden. De verdediging van BOL stond goed en kon telkens ingrijpen voordat er gevaar dreigde.

BOL had daarentegen wel moeite om nog een aanval op te zetten, toch lukte dit na ongeveer een half uur een keer wel en zo kreeg Danny Konijn een goede kans BOL op een 0-2 voorsprong te zetten. Zijn schot was echter net niet venijnig genoeg om de keeper van ZOB te verschalken. Niet veel later weer een aanval van ZOB. Een aanvaller van ZOB kreeg dit keer alle tijd om eens een schot te lossen van ongeveer 20 meter. Dat deed hij goed want de bal plofte over de verraste keeper Melvin Habets in het doel, 1-1. Jammer voor BOL, omdat ZOB tot dan eigenlijk nog geen kans had gehad en te makkelijk weggegeven.

Het restant van de eerste helft gaf eenzelfde beeld, ZOB dat het initiatief hield en BOL dat verdedigde, zonder verder in de problemen te komen.

Een tegenvaller voor BOL was dat Timon Plak zich geblesseerd moest laten vervangen aan het begin van de tweede helft. Zijn vervanger was Alex van Enoo, die hard werkte maar weinig geluk had met zijn acties. Het eerste deel van de tweede helft was een kopie van de eerste. ZOB dat trachtte een gat te vinden in de verdediging van BOL, maar BOL dat de gelederen steeds op tijd sloot. Keeper Melvin Habets hoefde maar zelden handelend op te treden. Een betwiste overtreding in de 16 meter van BOL betekende het keerpunt. Mike Molenaar leek in een duel met een aanvaller van ZOB niets verkeerd te doen, maar tot ontzetting van iedereen die BOL een warm hart toedroeg (en dat waren er heel wat want er stonden nogal wat Broekers langs de lijn) zag de scheidsrechter er een penalty in. Bij ZOB waren ze ook even stil (en dat wilde wel wat zeggen..) van dit staaltje van onverwachte arbitrale generositeit. De geste werd in dank aanvaard en de penalty benut, waardoor BOL toch weer tegen een achterstand aankeek. Na de scheidsrechterlijke dwaling van vorige week tegen Argon opnieuw een achterstand om die reden.

Het kwam de stemming in het veld niet ten goede. Er ontstonden meer irritaties over-en-weer en de scheidsrechter moest de nodige gele kaarten trekken.

Door het inbrengen van Jack Schoon voor verdediger Jelle Brandsma probeerde trainer Erwin Tump wat meer druk naar voren te forceren. BOL slaagde er echter maar nauwelijks in een fatsoenlijke aanval op te zetten en grossierde in onzorgvuldige passes. Balverlies op het middenveld leidde zelfs tot een derde treffer voor ZOB. Wel een hele mooie, want de nummer 6 van ZOB (Dennis Jansen) passeerde soepel enkele spelers van BOL en scoorde vervolgens al even fraai. Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld, hoewel vlak voor tijd Danny Konijn nog een goede kans kreeg. De snel uitgekomen keeper van ZOB keerde zijn schot. In de extra tijd moest Dennis Rijs na een onbesuisde actie zijn tweede gele kaart en daarmee rood accepteren. Het maakte voor de wedstrijd niet meer uit, vlak daarna floot de scheidsrechter af. Een verdiende overwinning voor een technisch sterker ZOB, dat zeker, maar wel (weer) ongelukkig tot stand gekomen.

Volgende week speelt BOL opnieuw uit, in en tegen Nootdorp dat uit twee wedstrijden 1 punt heeft gehaald, 1 meer dan BOL dus.

Hopelijk slaagt BOL er in dan de eerste punten van deze competitie binnen te halen.