Nederlaag met perspectief

• 108 weergaven

Op een er prachtig bij liggend A-veld (heren van de onderhoudsploeg: hulde!) speelde BOL zaterdag 22 augustus al weer zijn derde oefenwedstrijd van dit nog prille seizoen tegen Uitgeest, dat uitkomt in de eerste klasse A zondag. Het resultaat werd uiteindelijk een 1-3 nederlaag, maar daarmee is niet alles gezegd over de wedstrijd. BOL kwam al snel op achterstand door een misverstand in de verdediging bij BOL. Vlot daarna wist Bas Jonker de gelijkmaker te noteren. Daarna golfde het spel op en neer met Uitgeest, gesteund door het windvoordeel, iets aanvallender dan BOL. Na een snelle aanval van Uitgeest door het midden kwam een aanvaller alleen voor keeper Steven Boon. Hij zou kansloos zijn geweest op de lob, maar keerde die door buiten de 16 meter hands te maken. Normaal gesproken rood en verder met tien man, maar de jonge en goed leidende scheidsrechter Christiaan Peetoom uit Alkmaar hanteerde deze middag, vanwege het karakter van de wedstrijd, gelukkig minder strenge maatstaven en spaarde Steven en BOL door slechts geel te geven. De vrije trap werd door Uitgeest vervolgens echter feilloos in de bovenhoek geknald, dus zo bezien kreeg Uitgeest alsnog gerechtigheid. Dit werd tevens de ruststand, 1-2 dus.

Na rust deed BOL er alles aan om de achterstand goed te maken. Daarvoor kreeg het ook de nodige kansen, o.a. voor Danny Konijn, Bas Jonker en Timon Plak. Maar mede door het nog ontbreken van de precisie of het soms te lang doorvoeren van combinaties, werd er niet gescoord. Uitgeest deed niet veel meer dan verdedigen en moest als het de bal had, die meestal snel weer inleveren doordat BOL agressiever was in de duels. Dat tien minuten voortijd bij een spaarzame uitval Uitgeest toch de 1-3 liet noteren, was strijdig met het spelbeeld. Uiteindelijk werd dit ook de eindscore. BOL kan tevreden zijn over de inzet en ook over het spel dat bij vlagen werd getoond. Het venijn voorin kan nog beter, wat dat aangaat kon BOL een voorbeeld nemen aan Uitgeest, dat minder kansen kreeg dan BOL, maar wel drie keer wist te scoren. Niettemin een wedstrijd waarmee BOL verder kan en die vertrouwen geeft dat het op de goede weg zit. Dat geldt ook voor ons tweede elftal, dat eerder die middag de winst pakte in een oefenwedstrijd uit tegen LSVV 2 (3-2 overwinning).

Komende week speelt BOL twee wedstrijden tegen Langedijker buren. Dinsdag a.s. oefent het bij en tegen DTS (aanvang 20.15 uur) en zaterdag volgt de kraker uit tegen LSVV, de eerste van drie bekerwedstrijden (aanvang 17.00 uur). Voor de laatste wedstrijd geldt dat LSVV heeft aangekondigd maximaal 250 toeschouwers toe te laten en ook echt niet meer(er wordt geteld aan de poort). Voor hen die BOL willen komen aanmoedigen geldt dus: kom op tijd!