Dimaggio Senchi schiet BOL naar de overwinning

() • 136 weergaven

Na een eerdere afgelasting werd deze middag de wedstrijd tegen Monnickendam ingehaald. Voor beide partijen een belangrijk duel, want bij een overwinning van de thuisclub stond men los van de degradatiezone en bij verlies kwam Monnickendam wel heel dichtbij.
Er ontspon zich dan ook een boeiend duel, maar mede door de harde wind was het geen hoogstaande wedstrijd. Het was eigenlijk een wedstrijd met twee kanten. Voor de rust had Monnickendam de wind mee en bracht BOL danig in het nauw. De bezoekers kregen een paar opgelegde kansen, maar mede door het keeperswerk van Snoek kwam men niet tot een doelpunt. BOL had namelijk angst voor hun doelpuntenhonger, want in de heenwedstrijd in Monnickendam scoorde de thuisclub liefst vier maal.
Overigens was BOL in de eerste minuut al kansrijk, maar de assist was net even te hard om er een goed vervolg aan te geven. Maar als je aan de andere kant alleen op de doelman afgaat en van 5 meter afstand nog niet scoort, kan ik me voorstellen dat de Monnickendam-aanhang onthutst toekeek.
In deze periode kwam Monnickendam meerdere malen tot een kansrijke voortzetting, maar het gelukte hen niet terwijl Xander Snoek een paar keer de ploeg uitstekend op de nul hielp.
Na de rust een heel ander beeld. BOL speelde al met veel inzet en gooide daar, met de wind in de rug, nog een schepje bovenop. Nu kwamen de kansen voor de thuisclub.
De counters van de bezoekers waren echter niet van gevaar ontbloot en zowel René Rootlieb als Mike Molenaar moesten meerder malen een aanval van de bezoekers afstoppen. Toch zag BOL dat er wel mogelijkheden waren. Danny Konijn liep op elke bal, maar had in die periode weinig succes. Behalve de reeds genoemden speelde Dennis Rijs, tegen de gevaarlijkste speler van de bezoekers, een prima wedstrijd.
Het publiek kreeg langzamerhand de indruk dat het team dat de score openbreekt, ook de uiteindelijke winnaar zou worden. Maar BOL zag meer kansen op winst. Nadat Martijn Ton een prima voorzet van Danny Konijn eigenlijk niet kon missen, voerde BOL het tempo op en een kwartier voor het einde werd, bij weer een aanval, Thimo Schouwink in het strafschop onderuitgehaald. De scheidsrechter stond dichtbij de situatie en wees gedecideerd naar de penaltystip. Senchi eiste de bal voor zich op en op zijn inzet had de overigens prima keepende Koster van de bezoekers geen enkel verweer.
De bezoekers moesten nu komen, maar waren niet echt gevaarlijk voor het doel van de thuisclub. Aan de andere kant kreeg BOL een paar opgelegde kansen maar kwam niet tot afwerken. Nu bleef het spannend tot het einde.
Toen de uitstekend leidende scheidsrechter Berg na 5 minuten blessuretijd voor het einde blies, volgde een ontlading, want wat is er een paar keer ongelukkig verloren. Door de inzet en het betere spel in de 2e helft was de overwinning verdiend. Nu nog even de kansen benutten en het komt allemaal goed.
Volgende week is een vrij weekend en vervolgens krijgt BOL een paar cruciale wedstrijden te spelen. Op 7 maart wordt tegen en in Woudenberg gespeeld en op 14 maart komt de Bilt op bezoek.

BOL-Monnickendam 1-0(0-0)
1-0 Dimaggio Senchi

Scheidsrechter Franklin Berg uit Rotterdam, geassisteerd door Nick Stuurman uit Almere en Jasper Westland uit Huizen

Het doelpunt werd gescoord in de 76e minuut en na meerder malen geen doelpunt, was nu Egbert Poelman de gelukkige.