BOL verliest onfortuinlijk van Breukelen

() • 91 weergaven

De neutrale toeschouwer zal ongetwijfeld beamen dat BOL deze middag zeker recht had op één punt. Gesteld mag worden dat BOL deze middag vocht voor wat het waard was, maar het miste scorend vermogen en zag in doelman Turksma van Breukelen een uitstekend sluitstuk voor de bezoekers. Van de aftrap af liet BOL zien dat het deze middag wilde strijden voor een goed resultaat en BOL kreeg in de beginfase ook enkele kansjes, maar reddingen van de doelman of het blokken van een inzet gaven BOL niet de op dat moment verdiende voorsprong. Was Breukelen dan niet gevaarlijk? Ja zeker, hun counters waren gevaarlijk genoeg maar de achterhoede van BOL, met de gebroeders Molenaar als uitblinkers, deed het prima. Aan de andere kant wisten de bezoekers inmiddels dat Timon Plak de gevaarlijkste man bij de thuisclub was en hij kreeg dan ook steeds twee man bij zich. BOL kreeg wel kansen, waarbij de deze middag weer goed spelende Martijn Ton zijn inzet net geblokt werd. Martijn kreeg na een kwartier spelen nog een goede kans, maar zag zijn inzet ook nu weer geblokt. Jammer, want in deze periode was het wachten op een treffer van de thuisclub. Maar als zo veel dit seizoen kwam de treffer aan de andere kant. Na 20 minuten spelen kreeg Mike Versloot een op het oog klein kansje. Zijn inzet verraste doelman Snoek.

Aangegeven dat het deze middag moeilijk spelen was door de harde wind, maar dat is geen excuus want daar hadden beide teams hinder van. De ruststand bleef 0-1. In de 2​e​ helft zette de thuisclub de tegenstander onder druk maar het verrassende element ontbrak. Aan de andere kant kregen de bezoekers ook kansen, maar ook zij strandden op de weer uitstekende doelman Snoek. Hopelijk gaat hij voor zichzelf te rade om er toch nog een jaartje aan vast te plakken. Als voorbeeld voor hem mag de arbiter van deze middag gelden, die op 65-jarige leeftijd de wedstrijd nog van dichtbij kon volgen. BOL probeerde van alles, waarbij de vrije trappen van René Rootlieb geen goed gevolg kregen. Maar ook doelman Turksma van de bezoekers hield zijn ploeg overeind en wist een paar maal de bal net nog voor de lijn weg te werken. Aan het coachen lag het ook niet want de trainer Mark de Vries joeg zijn team steeds op, maar zoals vermeld het lukte deze middag niet. Aan de andere kreeg Breukelen, door het opdringen van BOL, een paar levensgrote kansen. In eerste instantie redde Snoek op fabuleuze wijze een inzet en even later presteerde men het om voor een open doel de bal over de lat te schieten. Resumerend mogen we stellen dat een gelijkspel zeker verdiend was maar ja, het doelpunt viel voor ons aan de verkeerde kant. De trainer probeerde het nog met een paar wissels waarbij hij zijn hoop vestigde op de goed in de lucht zijnde Jan Biersteker, maar helaas…

De resultaten van de clubs die eveneens uit de gevarenzone willen komen waren niet dramatisch zodat we volgend week met deze inzet, nu tegen Monnickendam, voor een goed resultaat hopen te zorgen.

BOL-Breukelen 0-1(0-1)
0-1 Mike Versloot

Scheidsrechter was Wim Roozeboom uit Vlaardingen