Nuttige zege van BOL

• 113 weergaven

Voor het eerst in haar historie speelde BOL tegen Woudenberg. Het werd voor BOL een prima middag, getuige de 4-0 overwinning.
Daar zag het in het begin niet naar uit, want de bezoekers wilden net als BOL wel van de 0 af. De bezoekers begonnen dan ook met druk op de BOL-defensie, maar dat hebben we al meer meegemaakt: meteen vanaf de aftrap BOL onder druk zetten en dan komt BOL na een kwartier tot hun eigen spel. Weliswaar teveel balverlies, maar de wil om te winnen was duidelijk aanwezig, wat trainer Mark de Vries met zichtbaar genoegen constateerde.
Het was al snel duidelijk dat de bezoekers via de counter probeerden een doelpunt te forceren. BOL, daarentegen, probeerde het toch meer in de combinatie. Ook bij standaardsituaties kwam er vanaf de BOL-kant meer gevaar. Zo zag Jack Schoon een vrije trap net naast belanden.
De wedstrijd ging vervolgens over en weer, met de beste kansen voor de thuisclub. Zo speelde Danny Konijn zich aan de zijkant uitstekend vrij, maar Timon Plak kwam een neuslengte te kort om het af te ronden.
Aan de andere kant hadden de bezoekers ook kans om uit een scrimmage te scoren, maar de gebroeders Molenaar stonden deze middag als een huis. BOL probeerde het aanvankelijk door het midden, maar kreeg daar te weinig ruimte. De deze middag goed spelende Martijn Ton zocht aan de rechterkant de ruimte op en kreeg nu de bal prima aangespeeld, waarna Martijn de doelman kansloos liet. Dat was een geweldige opsteker en gaf BOL steeds meer vertrouwen in een goede afloop. BOL probeerde meteen de voorsprong uit te buiten toen uit een voorzet de kopbal werd gekeerd, maar in 2e instantie kopte René Rootlieb de bal prima in, waarbij de bezoekers het onheil nog trachtten te voorkomen, maar scheidsrechter de Waal stond uitstekend geposteerd op de achterlijn en had gezien dat de bal achter de doellijn was beland. Dat was een geweldige opsteker en de wedstrijd kantelde meteen.
BOL kreeg meer en meer vertrouwen in haar eigen kunnen.

Na de rust had BOL de wedstrijd binnen 5 binnen kunnen en moeten beslissen, maar de verdedigers van Woudenberg konden tot tweemaal toe hun doelman te hulp schieten door de bal van de doellijn weg te werken. Intussen probeerde Woudenberg een beter resultaat te forceren, waardoor men achterin meer ruimte gaf.
Daar profiteerde met name Timon Plak van, want hij werd een plaaggeest voor de defensie van de bezoekende club. Hij profiteerde van zijn snelheid en lag ten grondslag aan de 3-0. Op links zette hij zijn tegenstander op het verkeerde been en uit zijn voorzet kopte, de net daarvoor ingevallen, Alex van Enoo de bal in de touwen.
BOL ging nu steeds beter spelen en hield de tegenstander onder druk, daarbij luid gecoacht door de trainer. Naast Alex mochten ook Tristan Verbeek en Stan Kos nog invallen. De laatste voor de moegestreden Danny Konijn, die deze middag een prima aanspeelpunt was.
Intussen had BOL alle kans op 4-0, maar de overigens prima leidende, scheidsrechter zag geen strafschop in een toch wel zware overtreding op Dimaggio Senchi. Daarvoor had dezelfde Senchi niet veel geluk bij zijn doelrijpe kansen.
De bezoekers werden wat slordig en Timon Plak strafte een misverstand goed af door, achter de defensie komend, de doelman te passeren, wat 4-0 betekende.
De eerste goal vond plaats in de 35e minuut maar helaas, de Golden Goal is vroegtijdig gestorven.
Maar wat belangrijker was, BOL scoorde 4 golden goals en steeg meteen op de ranglijst nu de hatelijke 0 weg was.

Volgende week krijgen we een harde kluif als we op bezoek gaan bij Breukelen, maar met de inzet van deze middag hopen we dat de staf weer tevreden van het veld komt.

BOL-Woudenberg
1-0 Martijn Ton
2-0 René Rootlieb
3-0 Alex van Enoo
4-0 Timon Plak

Scheidsrechter was deze middag Michel de Waal uit Zaandam.

NB: Vijfde Colonne let op, want Uw jarige verslaggever komt jullie a.s. maandag trakteren, na aandringen van Peter Slot!