Bol moet overwinning aan Zuidvogels laten

• 136 weergaven

In zeker niet de beste wedstrijd van dit seizoen heeft BOL de punten aan Zuidvogels moeten laten. Na een vroeg openingsdoelpunt van de bezoekers heeft BOL de hele wedstrijd achter de feiten aangelopen.
Zuidvogels beschikt in Danny van de Pol en Martin Campbell over een paar snelle spitsen en daar had BOL veel moeite mee.
Het was in de beginfase alleen maar verdedigen en BOL kwam maar zelden tot een tegenaanval. Het doelpunt voor de gasten kwam dan ook niet als een verrassing. Na een goed opgezette aanval over diverse schijven was het Gregory Schaken die van dichtbij de bal intikte. Er waren toen net 10 minuten gespeeld.
Een domper, maar langzamerhand kwam BOL toch ook in de aanval. Er ontstonden ook kansen. Zo kopte Jan Slot een harde voorzet van Timon Plak net aan de verkeerde kant van het doel en uit een goede combinatie belandde de bal van Bas Jonker op de lat.
Het is toch iedere keer weer een ander spel. Want de bezoekers anticipeerden goed op de snelheid van Martijn Ton en Timon Plak. Daarbij komt dat de hardwerkende Alex van Enoo het niet trof, omdat hij de beste speler van Zuidvogels, Tim Horsmeijer tegenover zich had die in de kopduels heer en meester was.
Intussen kreeg de trainer van Zuidvogels een gele kaart omdat hij te nadrukkelijk aangaf het niet eens te zijn met de scheidsrechter. De scheidsrechter blies weliswaar 1,5 minuut voor de rust af, maar daar had niemand moeite mee.

Na de rust werd de strijd vinniger. BOL probeerde de gelijkmaker te forceren en Zuidvogels probeerde via de counter haar voorsprong uit te bouwen. Het spel werd er niet vriendelijker op, omdat BOL er alles aan deed om de gelijkmaker te forceren. Scheidsrechter Takacks liet veel toe, maar hield de wedstrijd uitstekend in handen. BOL gooide intussen alles op de aanval en kwam een paar keer gevaarlijk door, maar effect had het niet. De toch wel verdiende gelijkmaker bleef uit, temeer omdat doelman Versteegt van Zuidvogels zijn doel uitstekend verdedigde. Zo voorkwam hij 10 minuten voor tijd een zeker doelpunt, door zich in een reflex voor de bal te gooien waardoor ook de verdiende gelijkmaker uitbleef.
En dan wordt het pompen of verzuipen en dat deed BOL te nadrukkelijk. Natuurlijk trachtte men de gelijkmaker te forceren en ging doelman Xander Snoek mee het strafschopgebied in, temeer daar de blessuretijd al was aangebroken. Maar deze daad werd hem fataal. Want in de hectiek van de strijd in het strafschopgebied beging de verdediger van Zuidvogels een overtreding op Snoek, wat rijp was voor een strafschop. Maar Snoek speelde helaas voor eigen rechter en nam revanche op de speler, wat hem rood opleverde. Daar is niets tegenin te brengen, maar aanwezige insiders en zeker niet thuisclub-aanhangers waren het volkomen eens met de rode kaart, maar vonden het een fout dat de scheidsrechter de eerste overtreding niet bestrafte. Alhoewel de scheidsrechter dicht op de situatie stond, waren er toch wat twijfels over zijn beslissing om de eerste overtreding niet te bestraffen.
Aan trainer Mark de Vries de moeilijke opdracht om een passende vervanger te vinden.

Volgende week zaterdag gaan we op bezoek bij WV-HEDW, een ploeg die goed uit de startblokken is gekomen.

BOL-Zuidvogels 0-1(0-1)
0-1 Gregory Schaken

Scheidsrechter Gyori Takacks uit Bergschenhoek.