BOL moet de overwinning aan Jong Holland laten

() • 94 weergaven

Na de nederlaag tegen AFC 34 moest BOL deze middag minimaal gelijkspelen tegen Jong Holland. In de ouderwetse “Klassieker” ging Jong Holland uiteindelijk met de drie punten naar huis en hebben zij nog voldoende kans om tot de volgende ronde door te stoten. Immers in deze poule gaan twee van de vier teams naar de volgende ronde. BOL begon goed en probeerde al combinerend tot een goed resultaat te komen. Jong Holland daarentegen hield in de achterhoede het principe aan van “weg is weg”, maar stichtte veel gevaar door de snelle spitsen.
De beste kans was voor BOL, maar de doelman wist in een uiterste krachtsinspanning de bal uit de bovenhoek te tikken
BOL toonde wel veel strijdlust, maar het afmaken wilde maar niet gelukken terwijl er toch kansen genoeg waren. De ruststand was dan ook niet verrassend: 0-0. Na de rust probeerden beide teams de winst te forceren en uit één van de weinige aanvallen kwam Jong Holland op 0-1. De spits van Jong Holland werd op fraaie wijze de diepte in gespeeld en hij maakte het bekwaam af. BOL vocht voor een beter resultaat maar zoals aangegeven het afmaken ontbrak.
Toen Danny Konijn halverwege de 2e helft uitviel, was het helemaal gedaan met de stootkracht. Jong Holland loerde op de counter en had daar twee snelle spitsen voor in het team.
Ook na de rust waren de meeste kansen voor BOL, maar de Jong Holland-doelman voorkwam de overigens verdiende gelijkmaker. Nog enkele keren moest de doelman zijn ploeg voor een achterstand behoeden, wat hem met verve afging. Ook aanvoerder René Rootlieb ging mee naar voren om nog meer druk te zetten, maar het geluk was niet aan de kant van BOL.
In de slotfase kreeg BOL nog een tweetal opgelegde kansen, maar na het laatste fluitsignaal van de jeugdige scheidsrechter Lodeweegs uit Castricum was BOL uitgeschakeld voor de volgende ronde.
Het is wel een tijd terug dat BOL al na de eerste ronde werd uitgeschakeld. Vanaf Jong Holland zijde werd aangegeven dat ze de geluksfactor mee hadden en was een puntenverdeling op haar plaats geweest maar ja……..
Volgende week komt VIOS uit Warmenhuizen op bezoek en dat kan in ieder geval weer een nuttige oefenwedstrijd worden.