BOL lijdt onverdiende nederlaag

() • 88 weergaven

Wat had BOL deze middag graag een goed resultaat neer gezet want van heinde en ver waren oud-leden naar Broek gekomen om het 70 jarig bestaan te vieren. Het werd een happening waarbij beelden op de computer en in boekwerken te zien waren hoe de geschiedenis van BOL was. Het was soms moeilijk om sommige spelers te herkennen vooral uit de periode dat de haardacht nog aan de lange kant was. Maar men kwam er tenslotte toch uit. Mooi om te zien hoe de eerste elftalfoto niet verloren was gegaan. Er is in die periode heel wat gebeurd hoewel een enkeling zich nog maar de tijd herinnerde dat we gast waren bij Vrone omdat BOL nog geen eigen veld had. Dat kwam er pas in 1961.

En nu de wedstrijd:

Na de nederlaag tegen ARGON heeft BOL alle reden om de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien. Immers tegen ARGON was BOL zeker niet de mindere ploeg en moest uiteindelijk de overwinning aan de tegenstander laten welke via een strafschop op de 0-1 kwam. Goed voetbal was met de harde wind moeilijk op de mat te leggen maar BOL knokte voor een goed resultaat.
Al na 5 minuten kon Jack Schoon na een afgeslagen aanval de hoek uitkiezen maar de doelman redde prima. BOL bleef in die periode zeker niet de mindere van de bezoekers maar de afronding ontbrak, een euvel wat BOL uiteindelijk de das om deed. Natuurlijk moest doelman Snoek een paar keer redding brengen maar het waren meer plaagstootjes dan echte kansen.
BOL was toch in de eerste helft de iets betere partij terwijl de bezoekers af en toe verrast werden door de snelle omschakeling waarbij Timon Plak de hoofdrol opeiste. Maar aan de andere kant waren de bezoekers ook niet ongevaarlijk maar de achterhoede had er deze middag goed oog op waarbij met name Jan Slot weliswaar een moeilijke tegenstander had maar goed overeind bleef.
BOL kwam in de 2e helft goed uit de kleedkamer en nam meteen het initiatief maar ook nu ontbrak de afwerking. Zo werd Bas Jonker de ruimte in gestuurd en schoot in kansrijke positie net naast terwijl ook Alex van Enoo een prima kans had. ARGON had het geluk aan haar zijde toen BOL na 10 minuten in de 2e helft, tot 2 keer toe, de bal op de doellijn gekeerd zag door een verdediger waar de doelman al gepasseerd was. Langzamerhand wist ARGON uit de druk uit te komen en was in de counter heel gevaarlijk. Nu had BOL geluk toen een inzet van de binnenkant van de paal het veld weer in sprong. Het werd nu een gelijk opgaande wedstrijd met aan beide kanten de kansen. Zo kreeg BOL veel hoekschoppen te nemen maar ook nu geen afronding. Het was dan ook bijzonder triest voor de thuisclub toen scheidsrechter D’Onrio na een overtreding bij de doellijn gedecideerd naar de stip wees. Al of niet terecht maar de scheidsrechter stond dicht op de situatie en gaf een strafschop welke benut werd. Trainer de Vries bracht drie wissels in en hoe hard er ook gevochten werd voor een goed resultaat het bleef bij een onverdiende nederlaag. Op de dag dat BOL stil stond bij haar 70-jarig bestaan kregen we in ieder geval van ARGON geen passend cadeau. Volgende week weer een thuiswedstrijd als Woudenberg op bezoek komt. Met deze inzet moet er een goed resultaat komen want 0 punten na 2 wedstrijden is niet de score welke we voor ogen hebben.

BOL-ARGON 0-1 (0-0)
0-1 Rachad Mandi

Scheidsrechter Gino d’Onorio uit Hoorn.