AFC ‘34 een maatje te groot

() • 134 weergaven

Na het feest van vorig week staat BOL weer met beide benen op de grond te staan. Een zuurkoolbeker winnen is nog geen garantie voor verder succes. Nu mag als excuus aangevoerd worden dat trainer Mark de Vries deze middag niet over het sterkste team kon beschikken. Rick Molenaar, Dennis Rijs en Bas Jonker waren er deze middag om verschillende redenen niet bij terwijl Martijn Ton al enigszins geblesseerd aan de wedstrijd begon. Als er dan één wisselspeler op de bank zit terwijl AFC optimaal kon wisselen, dat zijn dit genoeg ingrediënten om het verlies te verklaren. Het was dan ook zoeken want niet alle spelers stonden op de plaats waar ze de hele competitie hadden gestaan. De Vries moest puzzelen om toch nog een team te laten acteren. Aan coachen mankeerde het niet maar dat gaf niet altijd het gevolg wat de trainer ongetwijfeld bedoeld had. Na een fraaie redding van Snoek begon de motor bij AFC te draaien en BOL had kunt en vliegwerk nodig om het getij te keren. Kwam BOL dan niet op aanvallen. Ja, dat wel maar er werden niet altijd goede keuzes gemaakt. Voor de rust was BOL een keer kansrijk toen Danny Konijn foutief werd afgestopt maar de goed leidende scheidsrechter Kool zag er geen overtreding in. Voor de rust kwam AFC op 2-0 waarvan 1 doelpunt vanaf buiten de zestien schitterend werd ingeschoten. Na de rust kwam AFC snel op 3-0 waarna BOL een opleving toonde. Mike Molenaar ging een paar keer goed door naar de achterlijn en bij de afronding wist de AFC-verdediger de bal nog van de lijn te halen. Zowel Danny Konijn als nieuwkomer Dimaggio Sensi zullen elkaar ongetwijfeld beter leren kennen wat succes op zal leveren. In de slotfase voerde AFC het tempo nog meer op en kwam uiteindelijk toe een 5-0 score. Wellicht wat geflatteerd maar dik verdiend. Volgende week komt onze tegenstander van weleer, Jong Holland op bezoek. We vertrouwen erop dat de Vries dan weer het vertrouwde team op kan stellen.